Vaknade lycklig efter drömmen, KHK:s berg-o-dalbana, Milos och lite hockeyettan

Blogg

Efter Nättraby ock Karlskrona FF:s kollaps i hopp om ett samarbete blev jag både arg och förvånad. Den mynnade ut i bitter kommentar mot Nättrabys styre som inte hade pekat med hela handen utan lagt allt ansvar på spelarna i en sådan här viktig fråga.
Om min text fick Nättraby att titta under stenarna igen vet jag inte, men man samlade styrkorna en gång till och tittade lite längre än till nästa träning.

Två veckor senare kom beskedet att det blir ett gemensamt lag som vad jag förstår måste heta Nättraby i division 1 den här säsongen. Hur planeringen går med tröjfärger och annat vet jag inte och hur ekonomin ska skötas. Här gäller det att ta lärdom vad andra klubbar har gjort för att lyckas. Men det gäller att ha en färdig plan.

Det allra bästa vore nog att en ny damförening, med ett stöd från övriga föreningar i kommunen, hade sett dagens ljus. Så de duktiga tjejerna som vill ta nästa steg kan stanna kvar på hemmaplan. Annars äts vi upp från både Kalmar, Växjö och Kristianstad som plockar talangerna.


Det är inte helt lätt att veta vilket humör KHK-spelarna åker ut med på isen. Efter den grymma insatsen mot Björklöven är tongångarna uppåt. Två dagar tidigare mot AIK var det sågen efter ha tappat en 4–1-ledning.

Men det handlar helt om hur man passar mot vilket motstånd. Vilken inställning man har. Att föra matchen mot AIK var inte helt lätt. Men att mota Olle vid grind mot Björklöven var betydligt lättare och en utmaning likt den borta mot Timrå (3–0).

Nils Carnbäck ska bli skoj att följa då Mats Lusth har höga tankar om grabben som var en av de främsta i Mora i finalspelet mot Leksand i våras.

Nu har han varit i källaren ett tag. Ett lyckodrag av KHK?

KHK möter Mora borta och Carnbäck kommer plockas upp på vid Ica inne i Mora. Lär säkert få speltid…

Det är beklagligt att NKT Arena har tömts på folk sista tiden. Blackbugs, vad händer hos er? Var har 150-talet av de som verkligen har stöttat och som förmodligen köpt klackkort tagit vägen. Ni är ju de sista som ska ge upp…


Milos Milojevic lämnade inte helt oväntat Mjällby. Jaså, var det inte tänker ni?
Nej, han har haft en agenda hela tiden att söka sig vidare. Trots kontrakt har han parallellt jobbat för att hitta tyngre utmaningar.

Han har lyckats i Mjällby men när lönekravet, som enligt nya uppgifter var på över 100 000 kronor i månaden fick Mjällby nog.

Redan i somras när han efter förlustmatchen mot Frej sågade allt och alla så undrade man hur han fick hålla på.

Ingen ska ta ifrån honom att han har lyckats. Han kom till Mjällby som akademiansvarig, blev asstränare för att sedan ta över efter Jonas Andersson. Som säkert var planen hela tiden.

Nu är klubben i allsvenskan. Hatten av. Men inte till vilket pris som helst för att behålla Milos Milojevic.

Helt seriöst tror jag att det var bäst för alla parter att det blev som det blev.


Krif har gjort det bättre än förväntat. Segern mot Troja var ett bevis på det. Emil Ivansson första seniorlag och det är leverans direkt trots att laget på förhand kändes tunnare i år. Blir en outsider i allettan.

Mörrum har inte gjort det så dåligt. Hade Peter Johansson styrt från start hade laget troligen det plockats mer poäng i början. Nu lär det bli fortsättningsserien. Kommer inte tåla att ha Marcus Paulsson skadad om seger där.


HIF Karlskrona har vaknat till och tagit in en del på topplagen. Det avgörs i vår om laget kan ta tillbaka de poängen som lagen snodde i höstas. Annars blir det en mittenplacering som bäst.

 

/YB