Vad blir det för KHK, Adam Ingvarsson och hur blir det i Krif Hockey?

Blogg

Det är dags att författa några rader och vi har inom hockeyn kommit så pass långt att några lag har spelat klart. För Karlskrona HK väntar dock kvartsfinal i nästa vecka. Lottningen är på söndag och att KHK föll från fjärde till femte plats i allettan var väl inte helt bra. Nu klev Mariestad före och jag skulle tro att både de och Väsby, som väljer före, kommer gå på lagen i mellansverige. Lindlöven och Strömsbro kan nog bli deras motståndare.
För KHK blir det att nog att välja mellan Huddinge och Vimmerby. Vinnaren mellan Halmstad och Tranås hade jag inte valt. Varför? Lag som kommer från många vinster i vårserien har ofta en positiv känsla och är inte lätta tas med. Visby är ju inte aktuellt i ett första skede.

Sedan skiljer det inte mycket mellan KHK och de lagen man har att välja på. Jag hade tagit Huddinge som jag tycker är beskedliga och som man känner väl.

Men det viktigaste för KHK är dock att komma samman och bli ett lag. Hålla ett spel som gäller i 60 minuter. Det har spretat och sista månaden har man inte slagit de så kallade topplagen. Det måste upp en nivå till och man ska kunna ta sig till en kvalserien.

Sedan gäller det att hålla sig skadefria och framförallt få alla tillbaka i spel igen. Jesper Hultberg har ingen tur med sig. Efter hjärnskakningen så vred han till sin fot och syntes med kryckor i onsdags.

Blir det respass efter första rundan så kan inte klubben vara nöjda med säsongen. Fansen än mindre.

***

Efterspelet kring Adam Ingvarssons avhopp från Mörrum har varit allt annat än roligt. Det finns alltid två sidor på myntet och Mörrum har delats upp i två olika läger. Trist.
Ingvarsson menade på att Engmans hockey inte var rätt melodi för Mörrum. Jag har hört att fler har åsikter kring tränaren. Men behåller dem mest för sig själva kring spelidén på isen.

Hur som har Mörrums säsong varit ett misslyckande. Skönt att det redde upp sig.

***

Krifs avslutning går inte heller till det mest upplyftande. Det lyfte aldrig till slut.
Hur blir det med Emil Ivansson som tränare? Jag vet att klubben har ringt och frågat efter en annan tränare.

En annan fråga är hur klubben mår ekonomiskt efter en svag säsong med intäkter? Det man hör är att det inte är jättebra.
Det kommer bli ändringar i styrelsen också till kommande säsong.

Förläningarna med Martin Pärna och Noa Lindqvist Muci är viktiga ingredienser för framtidens bygge.

***

Mjällby AIF ska jag se mot Kalmar FF på lördagen. Det ska bli spännande att se de på en gräsmatta på Strandvallens D-plan. Prestigemöte.