Tobbe Trollkarl svingar spöet över Krif, derbyfredag och Mjällby sparkade i gång

Blogg

Allt Torbjörn Karlsson rör vid blir till guld…

Ja, snart är frågan vad karln har för magi? Men det stavas ett bygge av laganda. Så mycket har jag förstått.

Det började i Karlskrona HK där han satte sin prägel på klubben och sedan fick han och många med honom KHK att gå som ett spjut genom klasserna. Inte helt problemfritt, men Tobbe stod ofta kvar och drog i trådarna.

Nu är han i Krif som till den här säsongen drog ner på förväntningarna. Lite mindre budget och laget tippades att knappt ta sig till allettan hos experterna. Dit tog man sig utan problem med Emil Ivansson vid spakarna. Den unga tränaren som Tobbe ville ha med sig från KHK.

Med ett kollektiv där spelarna vet sina roller bygger man tryggheten att jobba för varandra. Laget har ett bra powerplay där det blir mål på var tredje gång. Bakåt läcker det inte så mycket bakom Isak Edman.

Resultatet är fyra raka segrar i allettan och det läget har Tobbe var i förut.

Fortsätter Krif att vara ödmjuka inför varje match så kan laget vinna den här serien. Så stabilt är laget för dagen.

Skövde borta nu och här ställs allt lite på sin spets. En match laget ska vinna, men tar man lite för lätt på uppgiften så blir det tuffare.

***

Någon magi var det inte över KHK:s powerplay borta mot Vita Hästen. Det var bland det sämsta jag har sett under en hel match någonsin. Det är bara ut och gör det man kan i derbyt mot Tingsryd. Det finns inga genvägar.
Jag tyckte att Tingsryd var ett av de bättre lagen jag har sett i arenan den här säsongen. Det finns lite att bita i för hemmalaget om det ska bli en trepoängare igen.

KHK letar efter en back. Linus Cronholm verkar ju inte komma tillbaka vilket är lite märkligt då han inte få mycket speltid i Malmö nu. Bättre ge honom 20 min per match i HA om jag hade varit chef i Malmö. Sen är han klar för SHL nästa säsong.

Det väntas runt 3300 personer till NKT enligt rapporter och det finns inte våldsamt med sittplatser kvar.

Jag måste citera sportchefen Patric Larsson inför den här matchen:
– Är man hockeyintresserad och inte väljer att gå på den här viktiga matchen en fredagkväll så är det bara dödsfall som räknas som giltig frånvaro…och barnafödande.

***

Mjällbys säsongspremiär såg ja i tisdags och spontant vill jag nog ha in två tunga pjäser till offensivt. På målvaktssidan ser det heltäckt ut. Underbart att Björkander är tillbaka.

Inte långt till första matcherna och det är klart att Mjällby-FKK är först ut i månadsskiftet. Lite småkul med ett derby.

***

HIF Karlskrona har ”Knirr” får full snurr på nu och kanske tog det lite tid att få igång maskineriet. Nu ställs laget för en del viktiga matcher. Det kan i mina ögon bara bli kval som bäst, men våren måste innehålla mest segrar om drömmen mot eliten ska finnas i april.

 

/Tuben