Sprickan kring Lantz och Mjällby, Real Nopeln, knepig hockeyjul och min plan

Blogg

Det är Lucia och den här dagens känns alltid lika mörk. Snö innan jul är lika troligt som att allettan skulle gå igång i mellandagarna denna säsong. Frågan är om grundserien är klar det 30:e?
Hur kunde hockeyettan peka med hela handen och säga att DEN ska vara färdigspelad innan nyår? Hur?
Vet de inte om att det pågår en coronapandemi utanför fönstret? Är det klokt att vissa lag ska hasta fram fem matcher på typ tio dagar i bästa NHL-anda. Det räcker att en nysning blir fel så sätts allt ur spel.

Det hade gått lika bra och skjuta fram allt ett par veckor in i januari och det kunde faktiskt vara så att man hade hittat en mer tryggare play off-modell och helt enkelt skrotat allettan för den här säsongen. Det hade både skapat utrymme och gett föreningarna mindre utgifter och kortare säsong. Många vill nog snart att allt ska vara över.

Lagen i en fortsättningsserie hade fått spela ett playoff, om en eller två platser för att i nästa steg utmana lag från allettan för att ta sig vidare.

***

Mörrum åkte på en tung förlust mot Hanhals. Alla vet hur tight det kommer bli runt strecket. Vilken form har Krif när matchandet går igång? Ja, det är lite olika förutsättningar minst sagt.

KHK har med haft paus men börjar bli fulltaligt igen. De har ju platsen klar till allettan. Klubben siktar på att hitta en forward och back sägs det. Samt en målvakt.

***

Bosmanmånaden rullar vidare, missa inte hur alla har värvat. Går att läsa på vår webb. Har ni klubbar nya spelare in så maila sporten@bltsydostran.se .

Men det som bubblar mest i gömmorna är hur Real Nop…jag menar Kristianopels GoIF kommer att se ut den 16 december. Eric Petersson in från FKK och Carl Fagerström från Ronneby är klara. Sedan dunkades Coffa Svensson in från Nättraby nu på söndagskvällen. Tre spelare som vilken lag i division 3 hade drömt om att få in.
Jonas Lantto (FKK), Anton Sigvardsson (FKK) och Sebastian Halle (FKK, som utespelare) kan bli nästa trio in. Två dagar kvar…


Laget trillade ur fyran och kommer detta bli verklighet i så lär de mosa femman med 130 gjorda mål.

Det som är farligt med att flera äldre storvärvningar samlas så här, är att man slår undan benen på några trogna ”Noplare” som blir b-lagsspelare. Då ska det hanteras.

Jag hör också att klubbar har en taktik att presenterar sena värvningar för att ”andra i truppen inte ska kunna hinna lämna för andra klubbar”. När konkurrensen hårdnar över natt.
Då blir man mörkrädd.
Jag syftar inte specifikt på Nopeln kring detta.

Jonas Lantto i division 5. Tänk om det bli verklighet?
Fortsättningar följer…

***

Mjällby AIF har välförtjänt hyllats för sin femteplats i allsvenskan.

Nu är frågan vem som ska träna laget 2021. Jag hade hoppats på Rydström, för jag tror det hade funkat bra med honom. Men det blir nog Kalmar FF där.
Det jag hör är att Hasse Larsson måste gå en ny vända med asstränaren Christian Järdler. Det har inte blivit så lätt som det först verkade när Lantz skulle bytas ut.
Det kan bli en dryg och dyr process att hitta rätt. Om en månad startar laget upp igen.

Ni vet, gå kring het gröt, men ingen vill ta i det riktigt. Vi har läst flera intervjuer med Lantz och skilsmässan med Mjällby. Men den riktiga anledningen kommer inte fram riktigt.
Att det inte blev mer med Lantz har enkelt med klubbchefen Fredrik Danielsson att göra. De hade inte samma syn på arbetssättet i klubben. Hårda ord har utdelats mot varandra enligt uppgifter till bloggen. Sista mötet blev inte som alla hoppades på.
De två kommer vare sig fira jul, påsk eller midsommar tillsammans…

Sportchef Larsson (bilden) har lite stå i innan julfriden tar vid.