Spelaren som var "klar" för KHK, lång försäsong och när uppehållet kom fel

Blogg

Karlskrona HK hade för ett tag sedan en spelare ”klar” som sista pusselbit. Något sportchef Michael Sundlöv nämnde på livesändningen i fredags på facebook.
Vem är då spelaren som i muntligt var överens med KHK?
Jo, det var AHL-meriterade Josh Wilkins som för bara några år sedan sajnade med Nashville i NHL. Det låter nästan för bra, men saken hör till den att KHK var överens med agenten. Men ingenting är klart förrän det finns på papper.

Dagen efter var det andra tongångar när Västervik gav sig in i leken och då var det andra pengar vilket KHK inte gick med på. Jag vet att det var irriterat i KHK-leden när affären sprack på tilläggstid.

I skrivande stund verkar KHK inte ha hittat spetsspelaren som ska göra skillnad. Månad kvar till premiären.

***

Matcherna i hockeyn har kommit igång och det rullas runt på många spelare. KHK hade god kontroll på Mörrum som saknade en femma med betydande spelare. Järvinen i KHK-målet verkar stabil och säkert skönt att hålla nollan i sin nya klubb.

Krif såg jag mot Kalmar. KHC imponerade bitvis, men föll tillbaka och Krif var äckligt effektiva vilket krävs i dessa matcher. Men pass upp för Kalmar. Tidigare KHK-spelaren Linus Skager (bilden) gjorde två mål.

Det kommer bli en lång väg till seriespelet som startar i oktober i år. Mycket matcher kvar att öva på.

***

Mjällby var verkligen på gång innan landslagsuppehållet. Anders Torstensson har med sin nya stab fått ny glöd på kolbädden som höll på att slockna på Listerlandet. AIK hemma om en vecka. Solnagrabbarna kan ha roligare måndagar än att åka till Blekinge. Bra läge för nya poäng gulsvart – tror jag.

***

Att Nättraby fick lämna w.o i Blekingefyran för att några spelare var sjuka är inte okej nånstans på den nivån. Var är ungdomarna i en sådant stort samhälle, om det nu saknades några spelare?

//Text o Foto: Skarpsvärd