Semestertider, men snart drar allvaret igång för hallidrotterna – silly och derbyn

Blogg

Det dröjer drygt två veckor till innan en annan kan ta semester. Då är det byte här på sporten och det är nog ett lotteri om vädret är fint augusti. Som barn har jag alltid för mig att just augustimånaden var fin. Sena kvällar med bad och mygg som åt upp en.
Nåja, vi får se hur det blir. Vädret är inte allt utan vad man planerar sin tid till.

***

Många spelare går snart in på sina sista lediga dagar innan inomhusidrotterna drar igång på allvar.

Det är inte utan att handbollen i Karlskrona har fått ett uppsving när IFK Karlskrona, bragdartat, slog undan benen på Lindesberg i bästa av tre matcher. Vad kom den ifrån?
Nu är man där och det är med en lågbudgetvariant som man ska utmana lag som Amo, HF Karlskrona och Skånela. Verkligen David mot Goliat för anrika IFK.

HF Karlskrona har byggt på sikt, även om det var ett steg tillbaka ifjol. Men nu har jag en känsla av att laget kan ta ett steg framåt och i min värld slutar man topp 4 och vidare spel mot elitserien. Om det räcker hela vägen får vi se. Men kunde IFK gå upp så var ska inte nya HFK kunna göra samma sak i ett kval. Oddsen att lyckas är lägre i så fall.

Det kommer bli två fantastiska derbymatcher i Brinova Arena som bör bli slutsåld så lagens möte i slutet av november och i mellandagarna efter jul.

***

Hockeykillarna har snart slagit sina sista padel- och golfslag i sommarvärmen. Snart väntar en kort fysperiod innan termometern skruvas ned i ishallarna. Då börjar förväntningarna stiga…

Silly?
KHK ska ha in en back och forward till. Namn som har varit aktuella, enligt mina uppgifter, ska ha varit 25-årige Hampus Eriksson (fem år i USA), bördig från Brynäs, Väsbys Henrik Rommel har också nämnts och även jänkare Eric Israel ska ha varit på tapeten. Men klubben ska inte jobba med dessa namnen längre.

Krif hoppas fortfarande på Jesper Hultberg. Men han väntar eventuellt på något annat så helt klart ät det inte. Med Krif vill ha besked inom kort. En forward ytterligare ska in och en back som kan bli ett lån från allsvenskan. Krif ser spännande ut.

Mörrum kommer att få gå under radarn och lagbygget är oklart ännu. Engman lär få in några namn till. Men klubben lär få ta ett omtag och det gäller att rädda nytt kontrakt i vår. Det är verkligheten.

***

Mjällby har inte semester och insatsen mot AIK var wow. Vilken moral och spelare som lyfter sig till max. Vigge Gustafson har växt till en jätte, inte storleksmässigt, utan som spelare och är ju så viktig för Mjällby. Men fler än honom gör det sjukt bra och för målvakten Samuel Brolin måste det vara skönt att axla efter CarlJohan Eriksson.
Mjällby ger sig själva chansen och man skapar luft ner i serien.
Jag hoppas man vågar gå på mer omställningar där fler blir aktiva offensivt. Senast såg det bra ut och jag vet att man har pratat om det.

***

Tommy Andersson på Blekinge FF svarade på min kritik kring länsfotbollen med en insändare. Det jag reagerade på var att han var nöjd med att P16 och F16 killarna i landskapslaget gick bra. Självklart är det bra att fostra ungdomar som är med långt fram. Men, vad händer sen? Inte stannar de i Blekinge utan åker till grannstäderna Växjö, Kristianstad och Kalmar och deras akademier. Så våra klubblag kan inte växa med våra talanger och då blir det inte mer än botten av division 1. Här måste man göra något.