Säsongskrock, Mjällbypoäng, Hällaryd, derbydags och panik i HIF?

Blogg

Vi är inne i en period där sommaridrotterna är på väg att ta slut. I fotbollen är det kvalspel som gäller på halvsliriga planer. Det är marginaler hit och dit. De som har spelat klart jagar tränare. Har du rykten om tränarbyte maila mig gärna. Se längst ner.

Mjällby fick ett nytt uppehåll och avslutade med viktiga tre poäng mot Helsingborg. Löken klev fram och satte pannan till på stopptid. Det som gick emot mot AIK gick med några dagar senare. Så är idrotten.

En poäng till så ska kontraktet vara i hamn enligt mig.

***

Serievinnaren Sölvesborg i trean såg jag mot Ronneby nyligen och jag var imponerad på det spelsätt som laget spelade med offensiva kanter. Jag tror på de unga inslagen där. Rykten säger att just RBK:s Nisse Ekström är på SGIF:s radar. Han gjorde för övrigt lagets mål i den matchen. Tror inte man ska värva allt för mycket. Sedan finns Mjällby som säkert har ungdomar som duger i division 2 i sin utbildning mot eliten.

***

Några som är vana att värva är Hällaryd som säkert kommer plocka lite guldkorn i regionen. Karlshamn har blivit riktigt tätt med många bra lag. Starkt av Asarum att spela sig kvar, det trodde jag inte. Likaså Karlshamn är på väg att göra samma sak. Rafflande slutomgång väntar.
Karlshamn United fixade sig också kvar i trean liksom Saxemara.
Vi får se hur serierna ser ut lite längre fram.

***

Grattis även till Hällaryds damer som har gjort en riktig resa genom seriesystemet. Nu blir även det en organisation som kräver sina resurser. Men är det några som fixar detta är det Hällaryd. Ett lite reportage om klubben i byn kommer inom kort.

***

Hockeyderby i kväll mellan Krif och KHK. Ovisst vill jag påstå. KHK får låna Adam Falk och Daniel Andersson från KIK denna gång och fyra matcher framåt. Sedan ska klubbarna enligt uppgifter komma fram till en längre lösning med varandra.

Mörrum möter Hanhals på torsdag. Laget kommer föra matchen men måste se upp för kontringarna.

Se dagens avsnitt av HOCKEYONSDAG på webben. Snack med både Alexander Heiver och Tobbe Karlsson i Krif.

***

HIF Karlskrona har tagit usla tre poäng av tio vilket är riktigt dåligt. Klubben gick från ingenstans ut med inlägg och hur man tror på framtiden. Det stavas panik i mina ögon och Kungälv borta bli ingen lätt uppgift. Man ska enligt uppgifter börjat träna 5-1 i försvaret som en åtgärd. Kommer det att lyckas?
Tränare Mathias Ekstand kunde ha fått en bättre start på sitt treårskontrakt.
Sportchef Tobias Karlsson (bilden) ska ha ett järngrepp om det som händer på planen. Ingen annan.

***
Mail: bjorn.skarpsvard@bltsydostran.se