Nu ska KHK lyfta, problem i kontrakten och gör om gör rätt!

Blogg

Karlskrona HK tvingades göra något när kritiken och resultaten inte gick hand i hand med planeringen. Magnus Sundquist plockades in som ny huvudtränare och Eric Karlsson fick kliva ned ett hack. Ett inte helt normalt tilltag att gamla tränaren finns kvar, men en lösning som räddar Karlsson för framtiden. Sundquist tror jag inte ha några problem med detta utan ser det lite som en tillgång och ett komplement där Karlsson är bra med video och analys. Så helheten kan bli bra och spelarna verkar trivas som läget är nu.
Så nu ska KHK lyfta och Troja borta på onsdagen blir ett bra test för att se hur inställningen och framförallt noggrannheten finns där i detaljerna. Det måste till en totalhockey som maler ner motståndet i 60 minuter.

Nyförvärv? En center behövs och jag förstår inte varför man går över ån och betalar dyra pengar när Niklas Johansson finns tillgänglig för små slantar i sammanhanget. Jag vet att Sundquist och ”Nicke” har haft ett nära samarbete tidigare och väljer man inte inte den vägen med en ny headcoach så är det andra faktorer som styr. Kliv ut ur kuddrummet och spela hockey istället. Red ut om det finns några problem.

Dessutom behöver Bergström och Crusman att komma igång och behöver en rutinerad kraft. Nu har den här duon kört fast och ska det bli något mot hockeyallsvenskan så måste nivån upp. Inte ”det löser sig snart”…

Och han är bra tränad också. Söndagens innebandymatcher i Hasslös gympasal vittnar om det. Riktigt kvick i steget. Nästan som mitt…

***

Jag vet inte hur kontrakten är skrivna i Krif Hockey. Jag förstår att man kan få något bättre spelare om man skriver in att de får lämna för HA eller allettan om man lirar i vårserien.
Men det är förödande om om en handfull spelare väljer att hitta andra klubbar under pågående säsong. Det innebär att man tänker mer på sig själv än laget och det måste bli svårt som förening att ta några kliv uppåt med dessa kontrakt där flera kan vara på språng hela tiden.
Oliver Olsson lämnade för Tingsryd…och sen pekas Nybro ut som nästa adress. Jaha…om det inte funkade i HA kunde han väl trillat tillbaka till Krif igen tänker jag.
Det borde man kanske skrivit in…

Krif har fått till ett jämnare och snålare spel nu. Men tror knappast att de fixar topp 3. Men osvuret är bäst när Tisse rattar laget.

***

Mörrum måste ta någon seger igen. Tyringe ikväll är en sådan match.

****

HF Karlskrona måste bara vinna och vinna det som är kvar. Sen är det bara att hoppas att Amo går på någon mina. Skulle hybrisen bli för hög är det inte omöjligt. Men Stocken hinner nog läsa av det innan det är för sent gissar jag.

***

IFK Karlskrona gjorde en sunkig match mot IFK Ystad hemma för att sedan steppa upp borta mot Västerås och tog en viktig poäng i jakten på nutt kontrakt. Lördagens hemmamöte mot Tyresö är ingen omöjlighet. Men det är fullt fokus som gäller om det ska gå vägen.

***

Som hoppas jag Blekinge FF tänker om gällande inomhusfotbollen. Inget DM längre och det är ju en rejäl dikeskörning att allt inte står rätt till.
Brevlådelagen som dyker upp i KM är inget heller som tar utvecklingen och intresset framåt. Gör om gör rätt och det viktigaste är väl att det ska vara roligt att spela inomhusfotboll?! Upp med helikoptern och kika ner.
Nu åker lag till Nybro för lira boll…

Hallå!!