Podden, Mjällby AIF, krisen i Krif och har KHK vaknat?

Blogg

Det var ett tag sedan sist. Men det blir mycket nu när jag har dragit igång podden ”Sarg ut med Skarpsvärd” som handlar mycket om hockeyettan och hockey i allmänhet. Den finns där poddar finns eller fritt på webben när nytt avsnitt ligger uppe. Tre avsnitt har gjort och responsen från er lyssnare har varit positiv. Det kommer ut på tisdagar är tanken. Främst varannan vecka, men i vissa fall även någon tisdag extra. Jag hade Miro Zalar som gäst senast och har ni missat det eller de första avsnitten med mig och Niklas Johansson så lyssna här.

Nytt avsnitt kommer inom kort.

***

Och då kommer vi diskuterar Krif Hockeys kräftgång. Årets satsning har gjort en rejäl dikeskörning. Många röster på sociala medier är inte nöjda och hur säkert sitter tränaren Emil Ivansson? Har Krif råd att göra något?
Många frågor,vilket ansvar har spelarna?

Uppdaterad: 15.00 gick Krif Hockey ut med att man sparkat Emil Ivansson med omedelbar verkan.

***

Andra miner är det i Karlskrona HK efter derbykrossen mot Krif – 8–0. På bortaplan.
Det jag ser nu efter segern mot Nybro med är att man åker mer skridskor. Jobbar för varandra. Defensiven är bättre, backarna mer stabila och det följer med upp och blir ett hot framåt. Här har det hänt något och Eric Karlsson känner nog en bättre arbetsro nu.
Har KHK något på gång nu?
Jag vill se några matcher till innan vi ser ett mönster. Men helt klart kom matjorden i rättan tid. Jo, den är tillbaka.

***

Mörrum har jag varit orolig för en tid efter den fina starten. 2–11 mot Kalmar senast säger att pekar åt fel håll. Omtag de luxe. Hitta stabilitet.

***

Mjällby AIF kan man inte göra mer än beundras över. Vilken säsong – igen.
Ingen tacksamt arbete som Hasse Larsson har som får bygga nytt om och om igen. Jag är bara rätt att nån säsong blir det ingen fullträff.
Andreas Brännström har varit grym och det jag hör om honom så är det bara att gratulera AIK till värvningen.
Till och med sportchef Larsson skrattar åt alla tränarbyten som varit och att någon skulle stanna i två säsonger skulle vara en bedrift.

Vem tar över? Det krävs en viss mentalitet för att greja ett tränarjobb på Listerlandet.
NYTT: Mjällby presenterar sin tränare 14.00 måndag och Anders Torstensson blir nygammal tränare igen. Varför gå över ån…

Klubben hade velat ha Tobias Linderoth, men han tackade nej i helgen.

Herman Ottosson fick jobbet som akademiansvarig i konkurrens med Jonas ”Maif” Andersson och Jens Wedeborg enligt uppgifter.