Ovisst läge med omicron, KHK, Mörrum, ekonomin – men HIF har fått fart med Lindgren

Blogg

Det finns så mycket mer att avhandla egentligen än rubriken som Mjällbys nya tränare och vad Malmö FF ska ha Milos till. Eller varför Fredrik Danielsson fick nog av Mjällby AIF. Men det får vi ta längre fram.
Utan omsvep är det dags att tycka till. Det är exakt det man får göra i dessa rader som funnits sedan 2009, utan stopp.

***

Man blir inte riktigt klok på Karlskrona HK:s spel som varierar mer än en kameleont i på Java-halvön. Utan att själv har sett mötet mot Dalen var laget nedskrivet på diverse forum som genomuselt.
Två dagar senare kliver laget fram och gör sin bästa match mot Nybro. Insatsen var stabil, men ack vad svaga och mätta de såg ut. Men det förringar inte KHK:s insats för det var krig i 60 minuter. Som lag kan man vinna det mesta då. När man som grupp löser problemen från den ena matchen till den andra

Men en gång är ingen gång. Inget man övertygar bloggen med än. Med fyra hela backar är det tunt och Sundlöv har sökt efter lån med ljus och lykta. Men en smitta i samhället blir det inte lättare och det är bara att hoppas att peaken snart är här och att skiten vänder nedåt igen. Massa stängda serier vill vi inte se. Låt idrotten leva. Framför allt för de unga som redan har förlorat en massa sista två åren. Hälsan är viktig på många sätt.

***

Mörrums Hockey blir man inte riktigt klok på. Laget har inte vunnit hemma sedan 18 oktober och bara läsa den raden så förstår alla att saker inte står rätt till. Klubben förlängde med Engman vid den här vevan och jag säger inte att det är orsaken till raset som är värre än en lavin i Anderna.

Men som klubb skulle det vara en riktig miss om man skulle behöva ställa honom åt sidan för uteblivna resultat.
Missnöje finns och konstigt vore det väl annars. Så kommer något att hända. Hur vänder Mörrum på det här?

Mötet mot Linden såg jag och det behöver inte sägas mer än att allt går att förbättra. Men finns viljan?

***

Krif föll mot Nyköping. Inget konstigt med det. Laget känns annars som brukligt. Det finns något. Men finns det över tid.

Klubben valde att släppa Joseph Berger till SSK. Konstigt tycker många om man har ambitionen att ta sig vidare. Men svaren på Krif agerande är att man ger killen chansen samtidigt som det ekonomiskt ger lite i kassan. Sedan ser man att han går att ersätta. Många poäng har kommit i powerplay.

Klubben är på jakt efter nyförvärv och det kan bli något inom kort enligt uppgifter till bloggen.

***

HIF Karlskrona har fyra raka segrar. Fyra raka sedan Ola Lindgren trädde in och styrde upp. Helt plötsligt ser Gustaf Hallén ut som en elitspelare igen och Tobias Nordahl har släppt gosefilten och levererar passningar i toppklass. Nu blir man att räkna med. En förändring krävdes. Något inte alla i klubben gillade utan tyckte att bloggen driver en agenda mot föreningen.
Fel – bloggen säger sanningen. Den svider ibland bara.

***

Efter en veckas ledighet ska eftermiddagen bli att se ett annat handbollslag – IFK Karlskrona. De vill mycket, men kommer ingen vart. De vill inte förändra utan rullar i samma hjulspår. Lappa och laga…