Nu startar hockeysäsongen och blir det en tung fotbollshöst?

Blogg

Efter semestern har hösten så sakteliga börjat göra sitt intåg. Och när det är is i arenorna så vet man att det snart bli en hektisk period för oss på sporten när sommar- och vinteridrotterna kolliderar med matcher var och varannan kväll.

Kikar jag på fotbollen så är jag orolig för Mjällby. Tränarbytet kom som så alltid när det inte går som man vill på Listerlandet. Jag tippade Mjällby på 13:e plats inför säsongen. Många undrade hur man kunde vara så pessimistisk. Nej, jag är realist. Laget har inte alls samma kvalitet som ifjol. Centrallinjen är inte i närheten av att vara densamma. Värvningarna har inte varit bra nog. Nu har Hasse smackat in några nya namn och det är ett måste att det levereras. Mjällby får ta ur sina besparingar för att försöka rädda ett nytt kontrakt.

Jag får en känsla att man helt enkelt fick lite hybris av sin femteplats från ifjol. Lite ”vi kommer vinna tillräckligt för att klara oss”. Nja. Det är trots allt på planen det avgörs. Lagen har lärt sig Mjällby.

Anders Torstensson har ingen lätt uppgift att vända på båten. Frågan är om han får vara kvar om inte poängen och segrarna kommer nu.

***

Division 2 är ett getingbo där lagen slår varandra kors och tvärs. Asarum såg fina ut innan augusti tog vid. Sedan har det varit stolpe ut och mycket insläppta mål.
SGIF är upp och ner och kommer värva bra med mindre bra insatser. Tur Ekenberg finns där och skickar in några mål ibland.
FKK har det också tungt nu. Ungt lag som tog många fina vinster i början. Nu har verkligheten kommit ifatt. Nu ska det laddas mentalt. Det är inte alltid skönspelet som är det vinstgivande i alla matcher. Hårt jobb kan löna sig.

Hällaryd har jag svårt att se ska kunna klara sig i trean. Ingen seger och för svag trupp helt enkelt. Hällaryd hade ett vassare lag för tre-fyra år sedan.

Saxemara tror jag med får ge sig i långa loppet. Tyvärr.

Karlshamn United har lite vinnarmentalitet och skulle kunna klara nytt kontrakt om man jobbar åt samma mål.

***

Hörviken, som jag tippade som etta, har snart avgjort fyran om inte Ronneby får upp ångan (möts på onsdagskvällen). Jämjö ser trevliga ut med efter två raka segrar.

***

Hockeylagen gör sig redo för träningsmatcher och det är lite för tidigt att säga något om lagen. Jag avvaktar några veckor tid. MEN, alla tror på sitt lag och alla ska till allettan. Det kommer bli några lag som floppar och något som flippar.
Mörrum-Nybro sänder vi på torsdagskvällen på webben. Missa inte den tidiga prestigekampen.