Nej, det här håller inte KHK – liksom Krif – och inget upplyftande handbollsbråk

Blogg

Internt i min krets finns det något som kallas för ”Sågen på Jössa” på sociala medier, något som uppkom efter en svag KHK-insats mot Mörrum för en massa år sedan då KHK blev nollade. En ur KHK:s organisation gav en rejäl sågning officiellt på hemsidan. Hade det skett idag i nån SHL-klubb hade det vara stora rubriker i massmedia.

Nu tror jag att samma person hade känt för att göra en repris, ur en annan synvinkel på klubben. Men i dag är läget så långt ifrån var det var då med allt som var runt hockeyn då.

En twitterprofil finns numera med namnet och när något är riktigt dåligt så kan man låna ”Sågen på Jössa” som alltid finns där till hands. Under helgen har IFK Kristianstad fått känna på den efter flera undermåliga insatser. Bladetsporten har inga problem att åka över länsgräsen med Husqvarnas tvåtaktsbränsle i högsta hugg.
Det är viktigt att man ställer tillbaka den igen. Uppsmörjd och klar för nästa holmgång.

Själv tänker jag låna den i dag.

För nu är det just KHK:s insatser i allettan som är i fokus. Efter 1–4 hemma mot Troja känns laget illa ute. Nog för att man plockade ihop laget sent in på seriestarten. Men justeringar har gjorts under resans gång. Sparkad tränare och spelare som kommit och gått.

Men det lyfter inte. Vad är det som är fel? Har sportcheferna Belin och Larsson helt enkelt kommit fel på truppbygget?
Massa lirare som alla vill spela powerplay, men inte vill ta grovjobbet?
Eller saknas 2000 på läktarna för att man ska ta i?

Jag säger bara. Kolla in Nybros vilja att vinna matcher så här långt. Wow!

Många har åsikter kring laget och många är luttrade. Klubben har utåt sagt att man ska slåss om att gå upp i HA igen.
Jag skrev i julas att KHK:s spel i grundserien var långt ifrån bra. Laget vann en del, men inget som skulle hålla på sikt.

Där är vi nu. Tränarbytet till trots så är det håglöst. Laget gör ju i snitt två mål per match. Max. Då är det jäkligt svårt att ta nästa kliv.

Men det kommer inte räcka. Ska KHK ta ett kliv till kan jag bara se att Larsson/Belin skickar inte 2–3 forwards som gör skillnad och har attityden med sig. Lite som när man bara har chansen kvar på Yatzybrickan. Ibland blir det höga nummer och man kan gå ut som vinnare.

Friskt vågat – hälften vunnit. Eller rullar det fram tre ettor…
Eller så låter man bara det rulla på och tar sikte mot nästa säsong. En vecka kvar.

Någon britt blev det ju inte heller. Det är magi som Eric Karlsson hade sagt.

Marken är frusen. Svårt att hitta någon ny matjord.

***

Ja, Krif Hockey har förvisso inte de ambitionerna som KHK har. Men de ville till allettan. Byggde truppen tidigt till skillnad mot KHK.
Nu har laget bara Tyringe och Borås bakom sig. I fortsättningsettan…

Vad hände där egentligen? Coronastoppet. Ja, kanske. Men det har alla lag haft nu.

Vinna derbymatcher i all ära och slå sig för bröstet. Men sedan är tanken tom när det blir andra motståndare. Håller inte.

I nuläget har jag svårt att se att laget ska undvika det negativa kvalet. Jag ser inte riktigt hur det ska gå till. Motbevisa mig Ivansson. Du styr skutan nu.
Bara att be till gudarna att man hamnar på de två första platserna. I dessa matcher är inte kunskapen viktigast. Utan de som vill vinna varje millimeter på isen.
Tre lag i division 1 vill vi ha med lite publik till hösten.

***

Mörrum finns det inte så mycket att klaga på. Gick till allettan – plus i kanten. Verkade mätta nu, men kanske kan komma på bättre tankar igen efter den imponerande segern mot Huddinge? Marcus Paulsson har gjort fem mål på två senaste. Ja, det är lite vad de andra lagen saknar.

***

Alla har läst om handbollsbråket som har blossat upp sedan IFK Karlskrona anklagades för att inte använda pengarna rätt i ett integrationsprojekt. Det är helt korrekt att våra skattemedel ska gå till rätt saker, inte till klubbens egen verksamhet. Saker ska granskas och redovisning ska kontrolleras.

Svt Blekinge skrev nyligen om fritidspolitikern, som även har ett styrelseuppdrag i HIF Karlskrona. Redan här ringer det i mina öron varningssignaler över Stakholmen.

IFK Karlskrona har i en insändare gått till attack mot samma person där de känner sig förföljda av fritidspolitikern, som, enligt IFK Karlskrona, ska ha anmält klubben i en rad händelser. Som klubben, enligt egen uppgift, efter granskning inte fällts för.
HIF:s ordförande säger att ”de inte har att göra med vad politikern gör på sin fritid”.

Det här spiller över på HIF oavsett hur man vänder och vrider på det.

Jag har ju fått en bra bild om varför samarbetet (som var klart mellan HIF och IFK Karlskrona innan säsongen) inte blev av. Svaret har ju kommit upp av sig självt i och med allt det som sägs och skrivs nu. Och jag nämnde i ett inlägg i höstas att vissa personer gick emot samarbetet där både sportchef och ordförande lovande IFK klartecken.

Nu gick IFK Karlskrona med på att låna ut Anders Andersson till HIF fram till 15 februari. Någon som tror IFK är sugna att skriva över honom säsongen ut om division 1-serien stängs? 
För Anders Andersson skull hoppas jag man gör det…

Nja, det verkar aldrig bli riktigt bra mellan de här två klubbarna. Det kanske är dags att det städas lite på bägge sidor? Hjulspåren börjar bli väldigt djupa i sandlådan. Svårstyrt, sen trillar man liksom och det blir skrubbsår på knäna som gör ont.
Nya unga krafter behövs för lite nytänk. Det är ju trots allt 2021 nu.

 

***

Mjällby-IFK Värnamo 0–2

Nej, nu är klockan över midnatt…det hinns inte mer.

Försvann KHK:s britt över ett dygn så verkar Viktor Agardius blåsa Mjällby på lika många timmar. Nu ska Norrköping var nära.
Det kan inte vara lätt att vara sportchef.

***

Så, nu är sågen snart hemma på Jössa igen och vi välkomnar en ny vecka.