Mörrum byter sågen mot min kulram och lyfter Henrion KHK?

Blogg

Det händer saker minst sagt hela tiden i hockeyblekinge. Allt från sparkade tränare till kriser med ekonomier.

Mörrums Hockey skrev jag om häromdagen i en krönika att det var dags att blåsa ur föreningen. Presskonferensen kom som på beställning och klubben skötte det utmärkt måste jag säga även om Ronny Mattsson predikade som en bilförsäljare, men helt öppet och allt handlar om rädda ungdomarna. A-laget slängs under bussen för att rädda det här, även om jag vet att man har en stävan att kunna hålla sig kvar i ettan.

Att Mörrum har hamnat med ett underskott på 6,7 mille är ju magiskt. Men det ger mig bara vatten på min kvarn att intresset för klubben är minimalt kring A-laget. Det har vi sett under flera år. Att trixa med publiksiffrorna ger bara större hål i plånboken.

Den nya sportgruppen, som själva vill kalla sig besparingsgruppen, har ett gediget jobb framför sig att kapa utgifterna. Hur många spelare försvinner? De med mest lön kommer få det första samtalen. Samt tränare Engman. Vi kan läsa om att Macke Paulsson är beredd att sänka sin lön. Det är nog viktigt han går i bräschen om det här ska gå. Men spelare kommer försvinna. Backen Andreas Anarp ska enligt rykten redan tagit sina grejer för en ny klubb. Pratas om Tranås där.

När det gäller John Henrion så var Mörrum glada att kunna få honom till en annan klubb och lösa ut honom från det 12-månadskontrakt som han hade. KHK gick in och sponsrade lite till Goisets besparingsgrupp med att plocka in forwarden.

Många har använt den genom åren. KHK har ställt tillbaka den i fint skick. Nu får kulramen vara på Jössa ett tag.

***

Så är Henrion pusselbiten som kan ta KHK till hockeyallsvenskan? Kommer han taggad och hitta sin position i gruppen så kan det bli hur bra som helst. Hans bössa till skott är nödvändig. Han ser mer nät än målvakt än många andra spelare. Sen kommer han bli ett hot i powerplay. Där måste KHK skruva om lite och lägga av med sina genomspel, det måste gå fooooortare i så fall. Nu vet alla att Henrion ska sättas upp, så det är lika bra och hitta variant två och tre också. Vara steget före motståndarna.
Att kontraktet sträcker sig till 2024/2025 är något år för mycket, om du frågar mig.

Men det behövs i mina ögon in en center också. Men det kan komma längre fram, får jag hoppas…

Jag och Niklas Johansson poddade om den nya alletan. Samtal med Mikael Aaro (Piteå) och Arto Miettinen (Tranås). Lyssna på avsnittet här.

Så här ser prel starten av allettan södra ut enligt ljungbysporten.se. KHK möter Nybro borta i premiären. Sen Kalmar hemma.

Så här ska de tre första omgångarna preliminärt genomföras:

28 december: Visby|Roma–Dalen, Nybro–Karlskrona, Halmstad–Skövde, Troja–Mariestad, Kalmar–Tranås.

30 december: Mariestad–Nybro, Dalen–Troja, Karlskrona–Kalmar, Tranås–Halmstad.

4 januari: Skövde–Visby/Roma (flyttad från omgång 2), Nybro–Troja (flyttad från omgång 3).

6 januari: Visby/Roma–Tranås, Skövde–Dalen, Halmstad–Karlskrona, Kalmar–Mariestad.

***

Krif Hockey behöver hitta sig själva. Få luft under vingarna.
Inget fuskande. Inget trixande.
Harmoni.

***

IFK Karlskrona har fortsatt att överraska. Inte bara att man slog ut Lindesberg i kvalet så har laget gjort det bra i handbollsallsvenskan med totalt fem segrar. Vinster mot AIK och Rimbo var viktigt och nu vänder serien så det måste nog jobbas in fyra poäng till. Då kan klubben på allvar slåss för att undvika kval. Men kval skulle ändå vara ett steg i rätt riktning.
Sen har jag tjatat att organisationen måste förändras om föreningen på sikt ska vara hållbar. Ett arbete som måste pågå hela tiden.

Laget får inte slå sig till ro nu. Egentligen borde truppen spetsas till med en skytt för att få lite mer konkurrens på nio meter. Steen och Flamme ska se till inga tar julledighet i förtid.
(Bilden är efter segern mot Lindesberg)

***

HF Karlskrona har vikit ned sig två gånger om mot Amo och nu senast mot Skånela. Nu måste man upp på hästen igen. Skånela hemma måste bli en seger. Sen väntar slaget i Alstermo. Vilken match det kan bli i grytan. Jösses!

Mathias Ekstrand vs Andreas Stockenberg? Senast var det ”Stockens” sista drag som avgjorde.