Molin har satt avtryck, HIF är tunna och kan det bli en dagens dubbel i Mörrum?

Blogg

Under torsdagen kom beskedet som många misstänkte. Molin lämnar KHK och tar erbjudandet från Brynäs på fyra år. Fyra år. Kan man tacka nej för att trygga framtiden lite extra?
Sedan vet jag att pengarna är inte allt utan känslomänniskan Ove Molin har trivts för bra i Karlskrona för att bara packa ihop och lämna.

Hade KHK inte varit inne i den här skakiga där det pratat mest om hyror och ekonomi så hade han nobbat Brynäs. För hans relation till klubben och ass-tränaren Arto Miettinen har var stark. Som Timo Leinonen skrev på twitter (då läser man)…”Stort avtryck har du lämnat, har lärt mycket och skrattat mycket! Tack Ove Molin har mycket att tacka för! Du, Tobbe och Kempe har visat vägen!”
Timo har nog alla respekt runt KHK. Han vet lite vad han pratar om. Vad som har betytt mycket för klubben. Sä ä det.

Självklart måste Arto vara kvar på tåget. Identitet har jag pratat om när det gäller KHK i och med att många drog ifjol. Därför är det synd att Molin lämnar. Ett år till hade varit bra.

Vem som efterträder? Det blir något nytt och fräscht om jag ska tro Patric Larsson.

***

HIF gjorde en bragdvändning senast mot Hallby. Men det måste vara slut på att inte spela från start. HIF:s sju mot sex var lyckat och jag hoppas de inte är fega att ta till det här igen.
Frågan är om Tobias Nordahl kommer till spel. Satt på läktaren under torsdagen. Känns som en viktig pjäs. Media och några till får också visa mer nu. Annars blir det tufft. Otroligt viktigt att vinna på söndag.

Matchen sänder vi på webben. Logga in eller köp! Start söndag 16.30.

***

Mikael Johansson lämnade Krif efter åtta år. Åtta framgångsrika år. Med bra kontakter och känsla har han lyft föreningen och framförallt med Per Ljusteräng vid rodret. Nu badar, liksom KHK, inte heller Krif i pengar och jag tror det bli tufft att skapa det som varit. Det krävs mycket jobb. Vilka tar över i Krif då? Tobbe Karlsson, Roger Björk och några andra rävar lurar nog.

En tanke som slagit mig är om Micke och Ljusteräng hade plockats in i Mörrum i framtiden? Mörrum behöver en en rejäl knuff i ryggen med lokal kompetens. Publikintresset har svalnat och ska Mörrum upp på banan så måste det till spets i organisationen. Varför inte?

***

Ska bli kul att se årets FKK. Bara att Lantto finns på planen är värt ett besök. Vilken värvning. Bör tillhöra den absoluta toppen. Även Asarum kommer vara topp fem.

 

/Ingvarsson