Mjällby är Blekinges Terminator, nya damlaget och KHK måste upp på banan i mörka november

Blogg

Ni som har sett filmerna med Arnold Schwarzenegger och de blyfyllda skurkarna vet att de är väldigt svåra att bli av med. Hur många bomber och missiler som de än träffas med så samlas delarna upp och återskapar roboten som vill utplåna mänskligheten.

Mjällby har nog inga planer på det sistnämnda. Men de verkar vara väldigt svåra att bli av med från svensk elitfotboll. Nu är det allsvenskan som gäller igen för laget från Hällevik. 2019 blev en säsong där nästan allt gick lagets väg, förutom starten.

Mål under slutminuterna. Vändningar som gav tre poäng och motståndarresultat som föll alla på Lister i smaken.

Att laget skulle förlora mot Syrianska fanns inte på kartan. Inte någonstans.

Och med drygt 4 000 på läktarna hade vi glömt hur vägarna såg ut inför matchstarten på Strandvallen. I går var det köer ända från E22:an. Något som inte passar en stressad person med ett svagt hjärta.

I går sände jag och fotograf Palmgren live efter slutsignalen. Något som kan ses på webben. Det var riktigt kul och en del i utvecklingen för oss i den här branschen och framför allt som lokaltidning. Jag gillar det och hoppas att det satsas mer på livesänd idrott framöver. Vi har ju som bekant börjat en del. Kom gärna med input vad ni tycker om webb-tv på lokal nivå.

För Mjällby blir det att sy ihop en ny trupp. Några blir kvar, men en hel del måste nog bytas ut om det ska bli mer än ett år i finrummet. Det är bara att titta på Falkenberg och AFC. Det är inte lätt.

Det gäller att bygga ett lag med rätt inställning. Då kanske man kan lyckas.

Ingenting är som sagt omöjligt när det gäller Blekinges Terminator.

Stor grattis och som sagt. Elitidrott behöver vi!

***

Jag har haft en hel del tankar kring damfotbollen i länet genom åren. Det har varit en fröjd att Asarum fick två år i elitettan fast det har varit för mycket strul i organisationen för att det skulle hålla. Det har ekonomiskt blivit för tufft att hålla två lag på en hög nivå.

I Karlskrona kommun har det inte hänt mycket sedan IF Trions glansdagar. Karlskrona FF bildades för att kunna bli en ett elitlag på sikt. En god tanke där och då. Men grannklubbarna tyckte nog inte samma sak 2005.

Nästan 15 år senare verkar en del ha kommit till insikt att något måste hända. Nättraby GoIF och Karlskrona FF har varit ledande och nu verkar några kloka huvuden tycka att det är dags att ta tag i det på allvar i stället för att vandra runt i en grå massa.

I sammanhanget bör det nämnas att klubbarna i kommunen med bra flickfotboll för dagen finns i Rödeby AIF och FK Karlskrona…

Så vi får väl se vad det här samarbetet kommer att ge. Det gäller att organisationen är stark. Driver åt samma håll. Släpper på prestigen och jobbar för spelarnas utveckling.

Men det är inte alltid som samarbeten lyckas. KFF och Rödeby försökte, men föll ihop lika snabbt som det blev en nyhet. Där gjorde man misstaget att alla inte var överens från början.

Vi får se vad som som händer de närmaste veckorna när bitarna faller på plats.

***

Karlskrona HK och andraperioder är ingen lyckad kombination. Efter en bra första period så rasar noggrannheten och vips är det tre-fyra mål i baken och så var den matchen förstörd. Det visar att det är ett orutinerat lag som börjar komma in i vardagen.

Det gäller att verkligen vara på tårna nu när november och december nalkas. Mora väntar hemma på onsdag och i skrivande stund är inte den nya målvakten spelklar än. Hur lång tid ska det ta egentligen?

 

/Skarpen