Min kvalserievinnare, sillyskvaller, handbollskval och en "go gubbe" i Maif

Blogg

När dessa rader skrivs så är det strax nedsläpp i kvalserien till hockeyallsvenskan. En rad experter hade svarat på vilka de tror vinner serien. De frågade inte mig så därför får jag ge min vinnare här.

Jag har inte sett Hudik och Östersund. Hudik är det prat om och räknas naturligtvis på visade resultat, men jag har sett Väsby vid två tillfällen och det får min röst som segrare. Ett kompakt lag som såg starka ut. Flera rutinerade spelare som vet vad det här handlar om. De har en spelíde och kvalrutin från förra säsongen med. Städade av Vimmerby enkelt vilket inger respekt hos mig.

Hudik och Nybro lär utmana. Något som hade varit skoj, sett till oroligheterna under säsongen i Halmstad, vore om tränaren Fredda Johansson, som jag tycker är underskattad, skulle knäppa styrelsen på näsan och ta laget till hockeyallsvenskan. Det hade varit otroligt kul att se deras brallor neddragna till knäna längs Nissan i centrala Halmstad.

***

Våra lag har tagit semester för längesedan och det jobbas mest med förlängningar just nu och de som får åka hem för gått. Krif verkar mest aktiva och har bland annat sajnat upp Pärna, Basse och Oliver Olsson. Mina öron hör också att man blickar västerut hos grannen och att målvakten Emil Cederlund (Mörrum) ska vara aktuell att gå konkurrenten. Adam Ingvarsson hoppade av Mörrum och kikar på närliggande alternativ. Krif Hockey verkar mest intresserade att ta centern till sig i nuläget. KHK verkar inte vara lika på enligt mina uppgifter.
Hur som vore ett miljöombyte bra för Ingvarsson.
Och när det gäller tränarfrågan så verkar Emil Ivansson bli kvar på den posten.

Mörrum förlängde med tvillingarna Fridén vilket kan vara sunt. De gav energi tycker jag. Mörrum vill såklart ha kvar Cederlund. Eller väljer han något helt annat?

KHK är det mest tyst om. Utåt finns mycket kritik mot tränaren Eric Karlsson om han kommer få fortsätta (ett år kvar). Han har inte fått det att lyfta och KHK måste ta nya omtag om man ska tillbaka till hockeyallsvenskan. Just nu är man inte ens nära. Det där skrev jag om i mitt förra inlägg.
Det ryktas om att Kahlid Ibrahim från Mörrum kan vara på KHK:s radar. Men forwarden har en knäskada så vet inte hur det är ställt där. Kan bli borta ett halvår till från ishockeyn. En spelare med energi och kanske borde byta miljö han med?
Jacob Grönhagen jagas av flera HA-klubbar. Almtuna, Södertälje och Kristianstad verkar sugna här.

***

Oj, det pratas handboll och IFK Karlskrona i samma mening igen. Laget har blommat upp från avgrunden och nu är man bara en motståndare från handbollsallsvenskan. Lindesberg står för motståndet och det ska väl inte gå? Det skiljer nog lite för mycket. Men är man där kan allt hända. Laget städade av Tumba förra veckan och insatsen senast var den bästa IFK spelat på över tio år.
Klubben har kommit lite på fötter igen ekonomiskt och det pratas om  ”utmaning” att ta sig uppåt framöver. Tänk om stan får två klubbar i HA igen? Eller ska HIF smita upp i Handbollsligan 2023?

Hur som kan det bli klassisk rock´n roll, för kvalmötet mot Lindesberg spelas på Champions League-tiden 20.00(!) på lördag kväll i klassiska B-hallen (Karlskrona idrottshall). Där har IFK stått för flera storartade insatser under historien.
Det kan bli livat om man lyckas fylla den med 600-700 åskådare.
Nicklas Grundsten, Flamur Gerbeshi, Anders Andersson (bilden) och Grevstad Johansson är redo för klubbens största match på länge.

***

Jag var på plats och såg Mjällbyspelarna sno tre poäng i Borås. Man har nycklarna för att lyckas på den här nivån. ”Lökens” häng på Moros underbara inlägg var klass rakt igenom. Löken har nog många åsikter kring om han ska spela eller inte. Men han har förmågan att vara DÄR när det händer. Det ska inte underskattas. Sedan sprider det energi till de yngre. Ungdomarna Otto Rosengren och Noah Persson har lyfts fram och det är helt rätt att ge de speltid. Sedan kommer dagar då det kommer ta emot för nykomlingarna.
Det är tränare Andreas Brännströms uppgift känna efter när det är dags att rotera om. Brännström är för övrigt hur skön som helst att ha att göra med för oss i pressen. Han känns lugn och ser allt öppet. Realistisk och inte massa omsvep. Det känns lite rock´n roll även där. Men så ska det också vara på listerlandet.

Djurgården kommer till Strandvallen på söndag. Sex-sju plusgrader och frisk vind. Det är inte Tele 2-arena och en tillrättalagd plastmatta.
Välkomna till Blekinge.