Knallen i handbollssverige, Mjällby och hockeytugg

Blogg

Det är dagen efter den stora knallen i handbollssverige. IFK Karlskrona gjorde det omöjliga mot stora starka Lindesberg.
Slår man ut ett allsvenskt lag då är det på riktigt. Och rättvist.
Men fråga mig inte riktigt hur det gick till. Med en tunn trupp och svajigt spel under säsongen så hittade laget något. Man kan nog säga att Nicklas Grundsten och Anton Åkesson intåg under vintern höjde kvalitén på den startuppställningen som man hade. Sedan var det bara två spelare till som man nyttjade och det höll hela vägen. Otroligt.

Stefan Wall kom in som tränare för den sympatiske Magnus Lindgren som tvingades kliva av personliga skäl. Walls skicklighet med att få ihop gruppen blev avgörande. Innan dess var det inte samma harmoni av olika anledningar där bland annat Dick Hylkén lämnade mitt i säsongen.

Utan skador och en tro på den egna prestationen så är det en smärre bragd att slå ut Tumba och Lindesberg med det här gänget. Årets lag på nästa idrottsgala i Ronneby kan skrivas ut redan nu.

Eldsjälar har slitit med sitt IFK i mängder med år och belöningen kom nu.

Två viktiga spelare på onsdagskvällen var Flamur Gerbeshi och Victor Grevstad Johansson.

Men organisationen MÅSTE få en ansiktslyftning om det ska kunna gå på sikt. Det har skrivits förr i dessa rader. Nya namn som vill driva IFK Karlskrona framåt. Iallafall måste klubben bli bättre – på allt. Helst redan igår…

Nu kom det här avancemanget väl plötsligt. Men för handbollstemperaturen i stan var det väl inte fel med att ha två lag i allsvenskan. HIF Karlskrona tycker jag har tappat fart i det man en gång hade. En viss mättnad. Det har resultaten också visat.

Så det kan nog bli ett ”wake up” för HIF. De ska nog se det positivt att IFK tog steget upp. Även om det kommer slåss om samma marknadsandelar nu. Kanske Brinova Arena kan fyllas någon gång när den nu står klar? Det var ju annars tänkt att HIF skulle göra det i handbollsligan…

På planen kommer lagen husera på olika delar av tabellen. Så bör det ju bli sett till ekonomiska förutsättningarna. Skiljer ju mil som det är just nu.
Frågan är hur kommunen kommer behandla IFK Karlskrona gällande sponsring och annat? HIF fick ett rejält bidrag nyligen, så räkna med att ordföranden Sven Björkander snart kommer att hälsa på kring en del frågor rörande kommande säsong.

Det blir som man var liten. Glassen skulle vägas så det blev lika med brorsan.

***

Mjällby AIF kan man inte sluta imponeras av. Deras DNA är allsvenskt och de vet koden för att plocka poäng. Ett stenhårt försvarsarbete är melodin och fyra hållna nollor så här långt är riktigt bra.
Slå rätt lag är nyckeln och framförallt på hemmaplan. Och sen gneta på bortaplan.

***

Krif Hockey gör lite som man brukar. Behåller trotjänarna. Byter ut några ute på kanterna. Starkt att få in Emil Cederlund i målet. Det var en fin värvning.

Mörrum kommer nog ta en annan inriktning . Det lär bli ett yngre och billigare lag den här säsongen.

KHK började sin silly starkt med Cruseman och Bergström (bilden). En center ska in samt två målvakter och några till. Viskas att intresse finns för Dalens forward Adam Hirsch, 45 poäng i grundserien, en gång i tiden i Krif en säsong. Det lär säkert dyka upp några rykten inom kort vilka Sundlöv jobbar med.