KHK hänger på repen och kan Krif vända på hemmaplan

Blogg

När dessa rader skrivs så har Krif Hockey precis förlorat första matchen borta mot Borås i play off.
Första matchen är alltid viktig att få med sig oavsett om man har två chanser på hemmaplan. Egentligen ser jag ingen fördel med att börja borta som det är i bästa av tre matcher utan här tycker jag att man ska spela hemma-borta-hemma så bästa laget ska ha fördelen från start.

Borås har den här kvällen varit det bästa laget och manglade på från start. Emil Cederlund hade att göra och att det var 1–1 efter 20 minuter kan man tacka honom för. Sedan kom utdelningen för Borås. Bara för Krif att hitta tillbaka till sitt fina hemmaspel. Men nu kan BHC ligga på lur med en seger i bagaget.

På fredag är det dags igen. Dags att Krif-fansen sluter upp en gång för alla. Lägg årets groll bakom er och stötta laget!

***

Karlskrona HK:s säsong kan vara över på onsdag och jag börjar tvivla om man tror på det själv riktigt. Mariestad värvade in spelare som har gjort skillnad och ett tränarbyte som gav effekt.
Vid förlust får de förlita sig på Dalen som måste vinna över Tranås.

Men att klubben ens ska hamna i den här situationen. Jag var kritisk i tidiga inlägg att man satsade på två ”jämna” målvakter. Något man trodde skulle ge effekt. Men det har inte givit den effekt som man hoppades på och till slut, som fjärde keeper in, kom Viktor Kokman. Men det kan kanske visa sig vara för sent. Det var en värvning som behövdes.

Många andra värvningar har inte briljerat ihop med ett spelsätt som jag inte vet vad det är. För det synkar inte som jag ser det. Och sen ser tempot ut att gå i sirap på många spelare. Jag ska inte hänga ut några enskilda spelare. De vet nog med sig och alla där ute som följt laget ser helt enkelt att lagbygget med organisation inte har lyckats – hittills är väl bäst att tillägga.

För det något den klubben kan göra är att vända vid svåra lägen. Men nu tror jag dock inte att ett lass matjord räcker denna gången.

Våga spela – våga vinna.


Sluter Black bugs upp på allvar när det behövs som mest?