KHK får lita på det man har - Krif ute på hal is - handbollsderby

Blogg

Karlskrona HK valde den passiva vägen och tog inte i någon spelare sista dagen. Vad jag hörde kollade man upp några namn, men någon deal blev det inte och flera valde andra lag eller ligor. Får en känsla att den nye tränaren inte är något fan att värva utan tror på den trupp man har. Det återstår att se. Just nu pekar inge att laget är med också slåss mot topplagen i ettan. Men den efterlängtade formtoppen kanske kommer?
Dock fick man kaptenen Niklas Johansson knäskadad och är borta helt den närmsta två veckorna.
Nu finns det chans för andra att kliva fram för mer speltid. Nu får andra ta ansvar. Ska bli intressant att se vad effekten bli av det här.

Visby hemma måste besegras. Men ölaget har sett pigga ut på slutet så det kommer inte bli lätt.

Klubben visade upp en god ekonomi och pengarna satte inte stopp för några värvningar enligt klubbchefen. En ovan situation för KHK-fansen kan man säga.

Tufft spelschema väntar också. Nja, det ser tufft ut och planeringen för nästa års organisation kan nog påbörjas…

***

Krif Hockey går allt annat än bra. Röster i supporterleden ville se förändringar runt laget och tränare/sportchef Ivansson sätts verkligen på prov. Borde en ny röst in i båset?
Jag tror nog att klubben inte har modet att göra något när det valt att satsa på Emil. Det känns klokt.
Krif bör reda ut det här och man plockade in tre spelare. En back och två forwards i Linus och Pontus Wernerson Libäck som tidigare varit poängstarka i hockeyettan norra och östra. Men i söder är det något annat.

Hur som tror jag det blir kval för Krif efter en bottensäsong. Det gäller att även Krif hittar en formtopp i takt med att vintern släpper greppet om oss om några veckor.

Bara seger som räknas ikväll mot Tyringe. Annars knackar fansen på dörren igen…

***

Mörrum fick betala lite för att få in Filip Owesson i truppen. Men det verkar ge resultat och laget stormar fram och framförallt är man täta bakåt vilket är grunden i allt. Topp 6 tror jag att det bli om inget konstigt händer och är det laget i länet som är hetast för dagen.

***

På fredag är det handboll. HIF mot Amo. Tuffare och bättre än så blir det inte. Jag är på plats.
HIF kommer från ett ras mot Rimbo där laget tappade sju bollar och räddade ett kryss.
Amo är något helt annat. En hundraprocentig insats krävs om seger.