Karlsson tänkte mest på sig själv och lämnade lagkamraterna och publiken i sticket

Blogg

Linus Karlssons uppbrott med Karlskrona HK har skapat en hel del reaktioner hos KHK-fansen.
Det är ju inte så att han har varit utanför och inte fått spela. Utan har haft 15-16 min speltid och ingår i powerplay.

När det återstår två månader kvar av säsongen så känner unge Karlsson att KHK inte är något för honom längre. Han blickar framåt utan att det minsta ta hänsyn till de mål som han och lagkamraterna satte upp innan säsongen började. Att han har ”kört fast” är för mig ett märkligt uttalande. Hans hockeykarriär avgörs inte nu om han hade valt att spela säsongen ut i KHK. Tro mig.

Han gör inget annat än sviker klubben. Sina lagkamrater. Det är lite för enkelt att bara packa väskan och åka vidare.
Skriver man ett kontrakt så ska det följas OM inga speciella incidenter uppstår. Som lite speltid, privata skäl eller ett steg uppåt till SHL.

Nu blev det ett beslut baserat på honom vad som är bäst för honom. Det är ju inte så att Karlskoga är mil bättre än KHK. Det blev i sidled och kanske en lockelse att ”vi har bra samarbete med Färjestad”.
Min analys är att hans självbild inte matchar hans prestation helt enkelt.
Han har bra spetsegenskaper som jag gillar skarpt men saknar trycket i skridskoåkningen, vilket kan göra det svårt att nå mer än det han har gjort i dag. Något han själv har sagt senaste tiden i olika intervjuer.

Agenterna går inte fria i det här. De ser om sitt hus och spelare har för vanan att redan göra klart med nya klubbar innan vi ens hunnit fira jul färdigt.

Och som många fans uttrycker sig så urholkar det intresset när det inte laget för jaget längre. Hur ska man kunna få en identitet med klubben när spelare kommer och går. När det jagas slutspel. Jag har en viss förståelse till detta.

Agerade KHK rätt som släppte honom? Skulle KHK sagt att du spelar tills dess att vi har hittat en ersättare?
Mitt i brinnande seriespel tappar KHK en viktig spelare och det kan vara avgörande om klubben blir topp 8 eller inte.

Det finns lite att tänka igenom och vad som skrivs i kontrakten. Det ska inte vara gratis att göra lite som man vill. KHK har skrivit ett avtal som ger de full ersättning om han skriver med SHL i framtiden enligt mina uppgifter, nu när man valde att släppa honom. Klokt. Sedan fick man en också peng som Larsson var nöjd med.

På lördag är det risk att Karlsson kastas ut som ett lamm mot ett gäng vargar då de möts. Alla i KHK tar nog inte lika lätt på hans beslut som han själv verkar göra.

Först ska KHK möta Västervik borta. En svår nöt har det visat sig. Linus Cronholm och Samuel Solem är tillbaka igen vilket är en liten tröst i sammanhanget. Sen jobbas de för en forward enligt KHK.s sportchef (bilden).

***

Krif hyllade jag i senaste inlägget. Det skulle jag inte ha gjort. För efter det har det kommit två förluster och inga träd växer till himmeln som det ofta heter.

Men jag tror inte det bli någon kollaps utan laget är snart på vinnarspåret igen. Men allettan blir ett getingbo in i det sista kring topplaceringarna.

***

Mörrum verkar lite för ojämna för att räcka hela vägen. Marcus Paulsson (bilden) betyder nästan allt vill jag säga och han måste vara frisk så länge chansen finns. Det krävs att rätt lag förlorar samtidigt att laget själva hamnar i ett vinststim…