Inställt och instängt – blir det sportsligt rättvist när allt avgörs?

Blogg

Coronan har ställt till det igen. För tredje säsongen för vinteridrotterna. Vi har skrivit det förut. Det som är bra nu är att idrotten inte har bommat igen för våra ungdomar som kan träna och spela de matcher som går att spela. Otroligt viktigt.

På seniornivå är det hack i seriespelet. Hockeyserierna är ett tydligt exempel på det. Frågan är hur sportsligt rättvist det blir när matcher ska spelas ikapp? Matcher som som ska knölas in värre än frallorna i kylbagen en varm sommardag och massa kall dricka.

Frågan är hur pass avgörande det blir? Det kan ju handla om upp- och nedflyttning. Låt säga att Mörrum, som är drabbat och har en tabellposition i botten av vårserien just nu, ska in och spela tre, fyra matcher i veckan. Har de otur kan både sjukdom och skador på fel spelare göra att det är kval mot division 2 som gäller.

Sedan har många lag fått ställa in. Det lag som hittar sin formtopp när allt kommer igång är att gratulera.

***

KHK har fått spela igen och de vinner sina matcher och är överraskande bra med i toppen av allettan. Allt detta trots skador på backarna Christoffer Rasch, Ludvig Carlsson och Kevin Ekman-Larsson var den sistnämnde har fått problem med luftrören, men är nog strax tillbaka igen.
Att KHK fått spela med fyra backar och kallat ner Sebastian Sundlöv är starkt. Men det sliter och spelet svajar emellanåt i egen zon. Framåt gör laget mål och skulle sportchef Sundlöv lyfta in två-tre spelare nu när det ska avgöras så är laget med i kampen mot hockeyallsvenskan. Trots flera månaders jakt har spetsen inte dykt upp. Med facit i hand har det sparats en del kronor. Läggs det på en rejäl pjäs?

Med en bra målvakt har man haft marginalerna med sig i många matcher samt ett fint målskytte. Den högsta lägsstanivån hade behövt upp ett snäpp till i mina ögon. Då kan det bli en rolig vår i NKT Arena.

Mariestad hemma på onsdagen. Ingen lätt match, BoIS är i mina ögon bättre än både Hanviken och Skövde som KHK har slagit på slutet.

***

Krif får spela igen och Segeltorp väntar hemma på onsdagen. Krif kommer vara med om de tre första platserna i toppen. Annat vore en besvikelse. Men var står laget efter uppehållet är alltid lurigt. Men vinst ska det bli.

***

Hur länge blir vi med restriktionerna? Känns som de inte givit någon större effekt när smittan härjar utanför. Men få inlagda på sjukhus trots flera tusen procent ökning av fall sista månaden. Nu kan det knappast kallas samhällsfarlig sjukdom längre. Tycker jag.

***

Publikintresset ute i arenorna är som de är och det gynnar ingen kassör. Frågan är om det kommer något litet stöd från regeringen. Men man ska nog inte räkna med för mycket.
Klubbarna har att jobba med.

***

Jag hinner att få med Sverige vändning mot Norge i EM. Vilken andra halvlek. Dramatik när det är som bäst. Att fälla Norge är vi inte vana vid. Undvik Danmark i semin tack.