Ingen julledighet för Sundlöv, Lindgren-effekt, Maif-tränaren och baksmäll för Mörrum?

Blogg

Karlskrona HK har fått en fin start på allettan. Men jag vill inte säga att det ser övertygande ut. Men man vinner matcherna vilket såklart är viktigast.

Men ska klubben ta sig till en kvalserien måste det in minst två forwards och en back. Nu när Måns Hermansson försvann så måste han ersättas. Det är en bra slant som frigörs så en back av kvalitet för sändas in. Ludvig Carlsson har haft en spricka i handen och går nu med gips två veckor. Bör inte bli så långvarigt.

Framåt har nu förhört sig för på Malmös J20-kille Tim Lindfors. Målspruta som vill fortsätta i seniorhockeyn. Michael Sundlöv ger inga gräddfiler in. Alla ska tävla på samma villkor. Vilket är helt korrekt.

Bloggen kan avslöja att man under en längre tid har försökt att få den tidigare Taif-spelaren och poängkungen Marcus Persson att krita på efter jul. Men han är bofast i Dalarna och lirar med Orsa i tvåan. Med familj och jobb där blir det nog svårt att han kommer för ett korttidskontrakt. Han har velat länge.

Sundlöv har lite att fundera på. I januari börjar serien på allvar.

***

KHK fick igenom sin överklagan hos förbundsstyrelsen och det kan delas ut mer än ett straff än bara 5–0 och tre poäng i de bojkottande matcherna. Nu kan Mörrum, Vimmerby och Dalen åka på ekonomiska straff om tävlingsnämnden går på den linjen. Oavsett kommer inte KHK låta det här passera när man lyssnar på klubbchef Per Rosenqvist. Kring Dalen-matcherna har man skickat ett förslag tävlingsnämnden att få KHK:s bortamatch mot Dalen hemma. Tre hemmamatcher med andra ord. Men tveksamt om det blir så.

För Mörrum skulle en bot på några hundra tusen vara en tung smäll. Det är inte så att intäkterna slår i taket just nu. Eller har man stöd av övriga klubbar/hockeyettan som sagts innan?

***

HIF Karlskrona fick precis den effekten som man hoppades på när Ola Lindgren klev in på banken. Bloggen efterfrågade en förändring och vips blev det bättre. För hur länge?
Tre raka segrar, den hemma mot Tyresö (knappt folk) hade nog IFK Karlskrona med vunnit, men borta segrarna mot Skånela och Tyresö imponerar så smått.

***

Mjällby AIF jagar tränare. Tre namn finns på kartan. Jag drar från höften att Agim Sopi, tidigare Maif-aktuell, är ett namn Hasse Larsson kan ha i kikaren. Fick gå från Österlen ifjol, tidigare i Landskrona och Rosengård.

***

God jul på er. Och tänk på de som är själva. Skicka ett sms eller lyft luren. Det kan vara ett paket som är värt så mycket mer.