Hur stort är tålamodet i HIF, FKK:s segerjubel, KHK värvar spets och kris i Asarum

Blogg

Måndagens nyhet kring Asarum som säger upp alla kontrakten i klubben kommer inte helt överraskande. Jag satt med på deras årsmöte och det dök det upp en glädjekalkyl där det skulle plockas in mer intäkter. Det har kort och gott inte infriats.

Asarum är inte större än Rödeby eller Jämjö och att ha lag i tvåan och i elitettan kräver sin organisation. Och jag har tidigare sagt att det är svårt att växla upp lika fort som lagen springer upp igenom seriesystemen. Arbetsbördan blir den fyrdubbla och oftast står samma gäng som var glada att vinna Blekingefyran kvar och gör som man alltid har gjort.

Inget ont om de som sliter för sitt Asarum. Men allt strul och intriger mellan herr och dam har bara rivit upp såren och sedan visummissen i maj som jag anser blev direkt avgörande att damerna åkte ut. Det blev inte mycket poäng efter det…

Som jag brukar säga. Som organisationen är utanför plan blir det som så ofta på planen med…

Det blir omtag och frågan är om Asarum reser sig igen med ett stort ekonomiskt underskott att brottas med?

Är det så att IFK Karlshamn är redo att ta över i kommunen?

***

FK Karlskrona fick äntligen fira sitt avancemang till ettan. Nu blir det tufft att sätta ett på pappret starkt lag med tanke på den ekonomiska ryggsäcken som klubben fick senast laget var uppe. Unga spelare måste får chansen att utvecklas. Men naivt att tro att alla blir division 1-spelare över en vinter. Samarbete med Mjällby bör nog upprättas.

Två-tre klasspelare bör in. Jag hade jobbat för att få in Mbye från Maif som inte lär få mer speltid där. 30 år, en bra spelare i ettan som mittback. Vill kanske vara kvar i regionen.

Dessutom kanske Eric Petersson väljer att trappa ner. Stor grabb blev han innan under året i FKK. Spelade tränare i Nopeln ryktas det om.

FKK måste likt Asarum bli bättre med att få in intäkter. Men det publika intresset för FKK är inte var det borde vara. Det är synd.

***

KHK har gjort klart med Janne Kivilahti, vilket kvp skrev om innan om idag. Han kom under måndagen. Forwarden fanns ju med på try out innan, men det var sedan svårt att komma överens om något kontrakt. Läs pengarna…

Extern sponsor uppges har gått in med lite deg. Vilket klubben är tacksamma för. Så här borde fler göra. Häftigt upplägg och det andades lite gamla KHK över detta.

Här får KHK lite mer spets och i powerplay blir det en hot framåt.

KHK har förövrigt gjort det över förväntan så här långt. Derby mot Tingsryd på onsdag. Bör bli en publiksiffra på 3200 denna gång.

Dessutom kommer klubben jobba på en ny målvaktslösning. Hellgren mår inte bra efter skottet i hjälmen…

***

Tobias Nordahl

HIF Karlskrona är i brygga. Spelet går i vågor och det slutar numera mest med förluster. Hur lång tid får Robert Andersson på sig att vända den här trenden? Hur stort är tålamodet i sportgruppen? Det är väldigt tyst nu. Mer uppåt när nyförvärven trillade in på löpande band…

Frågan är om kaptenen styr HIF-skutan åt rätt håll? Materialet är det inte fel på. Lägg där till en hel Tobbe Nordahl som inte alls kommer till sin rätt.

Med tanke på uttåget mot Hallby i våras där HIF egentligen inte ens var nära, så är trenden vikande som det heter på aktiemarknaden.

Vilken kurs står HIF och Robert Andersson i just nu? Det lyser mest rött…

På lördag måste det bli seger mot Kungälv (se matchen på webben). Annars blir det fler som måste ifrågasättas…

 

/RCK