Hur står sig KHK, Mörrum och Krif i en lång serie?

Blogg

Allettan är redan igång. Jag såg KHK mot Väsby och kunde snabbt konstatera att Väsby var ett mer färdigt lag för att eventuellt ta nästa steg. Det var fysiskt. Mer rutin, mer rejält helt enkelt. Mindre missar.

KHK hade inte mycket om vi ska vara ärliga förutom de tio första minuterna.

Jesper Hultberg har kommit in från Mörrum vilket är ett bra nyförvärv. Bra fart och ska vara jobbig framför kassen. Tror det kan bli ett lyft för KHK. Ifjol gjorde han flera avgöranden i Mörrum, men i år har det inte funkat och han har inte heller dragit helt jämt med tränare Engman enligt mina uppgifter.

KHK behöver dock mer om hela laget ska lyfta. Om man nu ska sikta mot en kvalserie mot hockey. Det jobbas febrilt vet jag men sportcheferna bästa citat är ”finns inte mycket på marknaden”. Men några lag hittar minsann några guldkorn.

Men ska KHK vara med så måste man lyfta i januari och ta sig till en kvartsfinal iallafall. Men summa summarum så måste laget upp i spelkvalitet.

Vimmerby borta ikväll fredag. Oscar Gustafsson fortsatt borta. Vann ju nyligen i grundserien uppe i Vimmerby. Bra minnen är bra att ta med sig. Öppen match på förhand.

***

Krif Hockey var snubblande nära att ta sig till allettan. Laget har jobbat vidare med det materialet som man har och det tror jag är helt rätt. Har sagt det innan. jag gillar det spel laget har offensivt. Sedan finns det saker bakåt som måste upp en nivå nu.

Att laget är topp 3 i den här serien är jag ganska övertygad om. Fjolårets ras ska inte upprepas.

***

Mörrum vet man aldrig var man har riktigt. Det har varit stökigt både på och utanför isen i och med konflikten. Spelare lämnar och nya lånas in.
Tränare Engman är alltid lugn och man har vädrat misslyckandet att det inte blev någon alletta. Han är lugn och trygg i det han gör. Men det gäller att få över allt till spelarna som ska omsätta det till poäng.

Laget är så pass bra att man ska fixa en topp 3. Men jag är inte helt hundra. Skador stör och skulle Henrion eller Paulsson med gå sönder så svettas nog en del fans i Jössaland. Bara tre segrar efter full tid i grundserien skvallrar om att det svänger om Mörrum.

Sedan hör jag att klubben letar fortsatt efter förstärkningar för att bredda truppen.

***

Och hur blir det med publik? Hur sugna är man att se sitt lag i vårettan mot lag som Kumla, Linden och Segeltorp? Klubbarna skriker efter intäkter och likviditet. Jag tror det kan bli en stor utmaning nu när smittan kryper inpå igen. Även om jag tycker att covidpassen är bra.

Skulle KHK tappa mark i inledningen blir det tufft att få 1500 på matcherna. Men en smittsäker siffra i stora NKT Arena. Allt fler väljer sändningen i soffan…

Men hockey ska ses live. Inget annat!