Har KHK kraften för att fixa det, Halmstad och fotbollsderby

Blogg

Första träningsmatchen för allsvenska Mjällby AIF blir mot FK Karlskrona. Två föreningar som nyligen tampades mot varandra men sedan stack år varsitt håll.

Lyckosamt 2019 blev det och nu ställs de mot varandra på konstgräset i Hällevik. Bägge ska slipa formen inför cupen och Maif ska även på träningsläger i Spanien inom kort.

Bägge lagen kommer lufta närmare två startelvor är det sagt så det blir lite av en träning där det spelas tvåmål.
Men derby är det derby och ingen lär vika ner sig. Hård vind från Hanöbukten. Så klä på er.

***

KHK möter SSK bort. Blixtetuff match och KHK-spelarna har enligt uppgifter rensat tankarna med varandra när de samlades under torsdagen. Goda rapporter efter fredagsträningen. Humöret och spelglädjen verkar finnas där trots den tuffa poängmissen mot Mora.

Mot SSK gäller det att hålla sig på banan. De är sylvassa i powerplay.

KHK behöver segrar nu annars tror jag inte det blir något mer spel när grundserien är slut. Tyvärr.

Skulle de trilla in en eller två forwards inom kort så kan hoppet finnas där. Det behövs spelare som kan göra poäng.

Jag vet att klubben jagar och det finns två namn som de har förfrågningar på. Men plånboken är inte den största i KHK som brottas med svaga publikintäkter den här säsongen. Marknaden är dock sämre än på länge.

***

Halmstad är hockeyettans stor överraskning. Äntligen har klubben kommit rätt på det igen och det är verkligen kul att nya lag tar för sig. Leder allettan i stor stil. Hur långt ska det räcka? Krif ligger tvåa och ska hyllas för insatsen så här långt.

***

Mörrum får se upp. Med Paulsson borta är det inte de samma. Men det ska inte behöva bli negativt kval.

Hur som blev inte säsongen som klubben ville.

***

HIF Karlskrona spelade stabilt senast, men Rimbo var bleka. Skånela borta blir något annat. Ska man titta uppåt ska det bara bli seger igen.