Dags för städning - nu måste KHK våga satsa på sporten igen

Blogg

Ekonomiskt är Karlskrona HK på fötter igen.

Men sporten hackar betänkligt. Misstagen är tyvärr fler än framgångarna nu.

KHK kan inte bromsa sig till framgång. Det är omöjligt. Föreningen må ha en HA-organisation. Men nu får man nog skala ned kostymen och lägga mer av resurserna på sporten igen om det ska bära upp till hockeyallsvenskan, som klubben haft som mål i två säsonger, men varit mil ifrån att nå.

Men det är för mycket snack och lite verkstad. Lägga resurser på målen verkar inte intressant. Känslan är att man tror att man är bättre än vad man är. Man lever lite på gamla meriter. Det ger ju inga segrar. Det som har varit har varit.

Sedan man gjorde sig av med Mats Lusth så har det inte gått som det var tänkt med Eric Karlsson. Det lyfte inte i allettan förra året och när allt ställdes på sin spets efter jul i år har det mesta fallerat, övriga lag har petat i en växel till och KHK drog i handbromsen. Kompetensen kring att bygga rätt lag har saknats. Spetsforwarden har inte dykt upp på två år. Eller som vid deadlineday hände inget heller.

Eric har inte lyckats under sin tid i klubben och med allt gnäll under säsongen om hans ledarskap så är jag tveksam om att han är rätt man att få klubben på rätt spår igen.
Att han sedan gör en kalkon med att ta Vimmerby, när det var uttalat innan att Strömsbro var valet om lagets fanns kvar. Så vad hände där? Oförklarligt. Oförlåtligt.
Vem ställer någon till svars. Vad får det för konsekvenser? Vågar någon ens ta i det?

I KHK har det alltid hänt saker. Så är det inte längre. Och händer det inget attraherar det ingen publik. Enkelt.

Om målen ska nås måste klubben styra om. Klubbchef i division 1? Är det nödvändigt? Hur klarar sig Nybro, Halmstad och Kalmar som har sportsligt större framgångar…med en mycket lägre budget?

Ingen kan bli större än klubben. Det är går inte peka på att det är publikens fel att man inte kan satsa. För klubben har inte gjort den attraktivt längre.

KHK:s styrelse måste möblera om. Städa invändigt. För det som varit är en riktig dikeskörning. Annars blir det inte många säsongskort sålda till nästa säsong.
Ordföranden Tobias Larsson får ta fram sin forskarhjärna och styra Karlskrona på rätt spår igen. Vilken energi som skulle passa in i maskinen.

Det är dags att logga in igen. Ni kan bättre än så här.