Dags att göra rätt för lönen och lyckas Sundlöv landa något extra till KHK-truppen?

Blogg

Sportchefen Bosse Johnsson har idag en krönika kring Mörrums Hockey. Går att läsa på webben.

Det som redan är ett misslyckande av stora mått visar att klubben inte har alla med på tåget. Det har gått lite för snabbt och med liv i juniorleden (ett kapitel i sig) som grädde på moset. A-laget sköter sitt och ingen har koll på vad som händer i övrigt, inte styrelsen vad de säger. Allt spretar. Så tar man sig inte vidare och bygger något stort på sikt.

Som Bosse skrev är topp 3 att glömma och nu gäller det för de rutinerade rävarna med flådiga kontrakt att ta tag i det nu. Drar man inte jämt med alla så kan man iallafall göra rätt för sig och titta sig i spegeln efter matchen och säga att jag har gjort allt för lagets bästa.

Nej, det har rasat och att Engman skrev två nya år gör att styrelsen är bakbundna till att förändra något. Och problemen att tränaren sitter på sportchefsrollen också är också ett dumt påhitt, vilket påtalats förr i dessa rader. Hade hans kontrakt gått ut i år så hade inte Engman lett styrkorna i Mörrum nu, som har en historia att byta tränare fortare än nästa inkommande tåg till byn. Att förlänga efter en pigg start är i sak väldigt märkligt och okunnigt från styrelsens sida. Vad säger sponsorerna som lägger in sina slantar?

Nu är det lag som Kumla, Segeltorp och Linden som ska besegras för att lösa nytt kontakt. Det är slut med bortförklaringar. Matcha de hårt som vill vara med och som vill ta sig en titt i spegeln efter matchen.

Se till att fixa nytt kontrakt. Vårstädningen får klubben vänta med tills senare.

***

Ont om spelare på marknaden har vi hört sedan serien började. Karlskrona HK har plockat in några unga talanger. Men hur långt räcker det när bränner till?
Marcus Persson (valde Mariestad) har klubben jagat sedan i december. Men nej. Valet föll på en konkurrent.

Michael Sundlöv är på jakt. Men han tar inte in vad som och han är rätt nöjd med utfallet som har varit. Med borttagna restriktioner så hoppas klubben på att publiken ska komma tillbaka. Frågan är hur många när tv-sändningar har blivit vardag. Sedan är KHK-publiken bortskämda med att de ska hända saker. Någon spektakulär värvning och så vidare. Det är sådan som skapade hypen förr. Den nerven finns inte där nu på samma sätt.

Några dagar kvar innan fönstret stänger.

Men på isen ser det helt okej ut. Svackor kommer i spelet, men säsongen i stort och efter jul har spelet steppats upp. Raset i Nybro var för stort, men sådant kommer. Växjö släppte in sju puckar hemma mot Malmö i helgen. Det är sådant som händer.

***

Krif var ifjol i samma sits som Mörrum är idag. Det lyckades till slut. Klubben tog in Timo Leinonen som kollade till målvakterna i Krif och sedan var det stängt med tre insläppta mål på lika många matcher.
Kanske läge för Mörrum att be om samma hjälp? Släpp prestigen. Ett nytt ansikte kan få respekt med sig i hela gruppen.

Jag gillar inte att Krif släpper två matcher mot Tranås. Det är inte ditåt det ska tippa över nu. Ska man vara med så måste laget plocka poäng i dessa matcher.

Nya matcher ikväll för våra lag. Viktiga poäng. Nya funderingar.

Det här var mina funderingar för idag…