Coronläget gynnar inte i novembermörkret, Krif bara bäst, hisstur och Mjällbyskvaller

Blogg

Inte nog med att det är som mörkast utanför fönstret den här tiden på året. Aldrig har väl idrotten varit så dyster som nu när det ekar tomt i sporthallarna. Jag lider med föreningar, spelare, eldsjälar och tränare som tvingas ta på sig en reflexväst för att få lite motion.
Och det är väl också bara en tidsfråga innan hockeyettan tar ett beslut att hålla uppe serien någon vecka så spelare får ta lite hemkarantän. För just nu verkar ”skiten” gå som en löpeld och det är väl inte så konstig om vi ska vara ärliga. När det gäller kontaktsporter och tugg i svettiga omklädningsrum.

Jag skrev en krönika innan i veckan där jag tyckte att Hockeyettan och allettan inte ska starta i mellandagarna efter att spelare firat jul lite överallt i Sverige. Det är omöjlig att säga att spelarna ska vara själva över julen för att inte träffa anhöriga. Risken att det ska bli en smitthärd innan nyår är överhängande. Det är knappast så att coronan blåser bort i en försenad höststorm.
Det måste ageras från förbundshåll. Det ser ju inte ljust

Vi får leta efter ljusglimtarna och en av dem är Krif Hockeys formtopp som plockades fram i rättan tid. Laget segrade rättvist mot KHK som fick den start som behövdes. Sedan var det kontrollerat.
Det kommer bli rafflande runt det där strecket och det gäller att vinna mer än man förlorar i december om allettan ska bli verklighet.

KHK var piggare igen mot Halmstad. Det krävdes lite allvarligt snack med laget efter derbyförlusten. Lusth var nöjd. Är han nöjd så är han nöjd.

Hockeylagen fick nödvändiga pengar med för att klara sig ett tag till. Men det räcker inte långt tror jag när det ska summeras i maj. Efter nyår blir det jobbigt för många föreningar runt om i landet.

***

Bloggen kan avslöja att Mjällby har varit i kontakt med den gamla storforwarden Jeffrey Aubynn som i år har tränar Malmö FF U19. Mjällbys sportchef Hans Larsson bekräftar för bloggen att hans namn har figurerat. Men att det inte är aktuellt längre.

På söndag ska jag se lagets möte mot Djurgården. Tur det finns strålkastare på Strandvallen 17.30.

***

FK Karlskrona åker hiss igen och den här gången var det ner den skulle.

Nu får klubben börja om igen. Det kommer bli med duktiga ungdomar och det är högst troligt så att Petter Abrahamsson får fortsätta som tränare.

Det verkar ta tid för FKK att hamna på fast mark. Det finns lite att plocka med kring ekonomin och annat.

Tänk vad snabbt det kan vända. Laget var inte många minuter från att betvinga svenska mästarna Malmö FF i cupen inför storpublik.