Brännström strul påverkade Mjällby, hockeyettan och handbollspremiär

Blogg

Vi kan väl börja med Mjällby som ännu en gång har gjort en grym säsong. Ja, fram till strulet med tränaren Andreas Brännström som helt plötsligt lockades av utlandsuppdrag.
Sedan petades off-knappen i och laget har delvis gått på tomgång. Mötet mot Malmö var bra. Men annars har gnistan i offensivt straffområde saknats.
Effektiviteten når inte samma höjder som i våras.

Så att det strular i en förening är sällan bra. Men att det skulle vara fläckfritt nere på Listerlandet en hel säsong är lika troligt som att vi ser inflationen sjunka som en gråsten fram till jul.

Blir Brännan kvar? Nja. Då tror jag att han vill ändra om i organisationen. Det finns en del ”skav” enligt mina uppgifter. Men som sagt, allt är precis som vanligt.

Men positivt att Mjällby lirar allsvensk fotboll även nästa säsong.

***

Handbollspremiären är klar. För HF Karlskrona så kom laget undan med ett nödrop.
Insatsen var svag mot Tyresö. Framåt hade man problem att ta sig fram till lägen, massa tekniska fel och missriktade skott. Det krävdes att man ändrade om i försvaret innan laget fick upp ångan.

Något topp 4-spel bjöd man inte på den här gången. Men en seger i premiären är man inte bortskämda med.

IFK Karlskrona föll med två mål. Enligt uppgifter går det inte att att ta en massa utvisningar. Sedan gäller det att laget steppa upp inför varje match. På halvfart lyckas man inte i den här serien. Gäller samtliga lag.

***

Försäsongen i Hockeyettan lider mot sitt slut. Vad har jag noterat?

Jo, att KHK har släppt in 16 mål på fem matcher. Det går inte att släppa in tre fyra mål och tro man gör fem själv i varje match.
Tränaren Eric Karlsson började med försvarsspelet sa han. Men spelarna verkade nog vara på semester då.
Det så bra ut mot Tingsryd, sedan har det pekat åt fel håll.

Krif har haft samma utveckling. Många insläppta mål och få gjorda framåt. Har lag som kan bättre. Men bakåt imponerar det inte på mig. För framtunga?

Mörrum vann cupen i Kallinge. Det var överraskande och det bästa som kunde hända. Borträknade innan. Nu är det andra tongångar.

Knappt två veckor till premiären. Kalmar imponerade på mig. So far.

***

SHL är igång och här tippar jag guld för Luleå.

***

I hockeyallsvenskan tror jag Djurgården tar sig tillbaka till SHL igen. Östersund och Tingsryd åker ur.