Alla ska vara nöjda med Lantz jobb, kommer idrotten släckas ned och varningen till HIF

Blogg

Marcus Lantz och Mjällby AIF blev bara en ettårig relation. Det är inte många tränare som stannar i Mjällby under två raka säsonger. Det har väl inte hänt sedan Peter Swärdhs tid.

Nu blir det byte igen och man kan bara lyfta på hatten för Lantz uppdrag och den placering klubben kommer att få i landets högsta serie. Det går bara att spekulera i varför det inte blir någon fortsättning. Lantz har vunnit matcher och det är vad allt går ut på. Sedan hörs röster att det är för få unga spelare som får chansen. Det är möjligt. Men spelar man i allsvenskan finns det ingen tid för utbildning. Det är resultat som gäller.

Sedan har han pendlat från hemmet i Göteborg till Hällevik och det kan ju sällan var helt friktionsfritt i det långa loppet.

Alla vet att Mjällby inte kommer upprepa den här prestationen nästa år. Marcus Lantz också. Så det gäller att vara fortsatt ödmjuka i det framtida jobbet.

Så det kommer bli en ännu större utmaning år två för den som tar över. Assisterande Christian Järdlar sägs ligga bakom mycket av den spelidén laget har haft i år. Är det så lätt att han bara ta över?

***

Ja, den stora frågan är den lilla idrott som få spelas, kan gör det framöver. Jag tänker närmast på hockeyettan som ska komma i gång igen till helgen. Jag börjar bli tveksam alltså efter att man ser matcher brytas på uppvärmningen. Det är magi.

Samhället och idrotten kommer troligen få sig en rejäl törn lagom till julruschen. Det är tråkigt när inte ungdomar kan utöva sin favoritsport. Det är tråkigt att inte kunna gå på matcher. Det är jäkligt tråkigt att inte kunna skriva om alla våra idrottare framöver. Än mindre komma ut och sända liveidrott.

***

KHK har lånat in Linus Pettersson från Modo. En snabb och sevärd spelare sägs det. Är det han som ska göra målen nu när serien vänder? Jonatan Lundin Andersson ville hem och har väl inte lyft som man hade räknat med.

Skrev en hockeykrönika i veckan där jag inte var helt nöjd med Krifs inledning. Kommer laget att ta sig till allettan? Den finns att läsa på webben för er som missat den.

Men frågan är om hockeyettan är färdigspelad till jul?

***

HIF Karlskrona har vunnit rätt matcher och nu är laget med på allvar om de fyra första platserna i allsvenskan. Det verkar vara harmoni i laget. Anderstorp i nästa match. Ska inte vara några problem. Men pass upp säger jag. De är lite vassare än vad resultaten har visat. Nu gäller det att inställningen finns där.

***

Ta hand om dig och ta hänsyn till de runtomkring dig.