Blogg

Viljan gav KHK en viktig seger och HIF fick tag på Varberg

KHK tre inledande matcher har spelmässigt inte fungera. Men Honken och ett stabilt försvar gav två segerar.

Efter kollapsen i torsdags kändes det som om Timrå skulle kunna vända på allt. Kvittera på hemmaplan.

Samtidigt skruvade Ove på aggressiviteten och Timrå fick mindre tid vilket gav mer pucktapp i fel lägen. Kristoffer Söder gör ett gediget jobb och Filip Cruseman är drygar än på länge med sin motståndare och vips så är han på rätt ställen.

Mattias Guter har fått mycket skit med steppade upp och det verkar som en väckarklocka hade gått i gång innan matchen. Sen sliter alla backar bra och här har storleken betydelse.

Sedan var det som frånvaron på Kellman och Larsson blev wake up för övriga. Joel är troligen med igen. Mer tveksamt på Emil.

Men inget är klart och det krävs 60 minuter hårt jobb igen. Sedan var det längesedan man så en bra hemmamatch. När det är över 4000 i arenan vinner sällan laget enligt statistiken.

Men sviter är till för att brytas…

***

HIF Karlskrona var tama i första matchen mot Varberg och det såg lite ängsligt ut hemma med innan Seifert styrde om och fick stopp på deras skyttar. Sedan vann HIF relativt bekvämt. Dock känns Varberg lite luriga och det visar glöd.

Nu är det ju uppehåll i två veckor för landslaget vilket helt tar bort känslan med ett kvalspel. Man hinner ju glömma bort vilken tröjfärg Varberg har…

***

Mörrum går för andraplatsen. Tror man löser det. Sen får vi se om det räcker att kliva upp.
Spännande att se hur Kalmar kommer att satsa. Dock borde en ny hall byggas, vilket borde ha varit klar nu för det var en tidsfråga innan de skulle gå upp.

 

/Ingvarsson