Blogg

Viktig vecka för KHK, tight för Krif, Mörrum hittade växlarna och ett klargörande kring nya arenan

Först och främst får jag tacka för de glada tillropen på förra inlägget. Det tog skruv en del.

För KHK:s del blir det ett tufft jobb att komma till en uppgörelse med kommunen. De ropar på hjälp. Frågan är om någon lyssnar?

HIF har hört av sig och säger att de 100´som jag skrev i årshyra inte stämmer riktigt. Det gäller att hålla isär vissa delar.
Har precis pratat med HIF:s klubbchef Fredrik som ville förtydliga att Brinova äger både restaurang, kansli och loger. Det hyr INTE kommunen av Brinova. HIF gör här en helt egen uppgörelse med Brinova om dessa ytor.

  HIF kommer enligt Fredrik att betala kommunen en normal taxa i den nya arenan.
  Troligen gör HIF ett bra avtal med Brinova som har varit en stabil sponsor genom åren.

  Det man kan säga är att det är stora skillnader när det finns en privat hyresvärd som mellanhand. Angående KHK vs HIF och nya arenor.

  Besiktningen av arenan kommer att bli det 23 mars.

  ***

  KHK borde ha avgjort mot IKO efter två perioder. Sedan tröttnade laget. Det krävs lite bättre utdelning.
  Pantern borta på måndagskvällen. Full fart och massa tacklingar. Det gäller att vara förberedda. Inte ha kudden i ansiktet när man åker ut på Malmö isstadion.

  I tabellen gäller det att hålla undan för Björklöven och sikta in sig på lagen ovanför. Tio omgångar kvar.

  På lördag är det just Björklöven i NKT Arena. Det kan bli en match med underhållning när KHK B kommer på besök.

  ***

  Visby kom utan sina trunkar som blev kvar på Arlanda. Kan inte förstå varför man inte spelade på måndagskvällen. Krifs styrelse ville inte detta och det måste handla om att man tror på ett publiktapp. Sedan kan det vara svårt att hitta volontärer på kort varsel. Även om jag tror att det hade varit ett mindre problem.

  Nu ska det här matchen petas in i ett tight schema. Men det hade undvikits om man spelat ikväll i stället. Som hade varit en fördel för Krif-spelarna. Men en sämre affär för klubben.

  ***

  Mörrum kom rätt på det och har nu tagit viktiga segrar och vips gled man ifrån bottenlagen. Så det bör bli spel i ettan även nästa säsong. Men det krävs ett enormt jobb om Mörrum, som verkar ha ekonomin i balans, att bli ett stabil division 1-klubb ute på isen.

  ***

  HIF skrev jag en kommentar om efter matchen mot Ystads IF. Finns i dagens papper och på webben (+). Hur som blir några hemmamatcher väldigt viktiga.

   

  /Söder