Blogg

Uppgifter: KHK tappar ännu en spelare, Mjällby letar nytt och Nättrabys sköna fullträff, men hur längre håller det?

Ett semesterinlägg är på sin plats när termometern visar 31 grader den här onsdagen. Nej, det är inget väder jag trivs i precis.

Därför får vi ljuga ihop några rader som kollega Nilsson gör varje fredag i det ena husorganet med en stor skara fans. Det har inkommit lite uppgifter.

***

  Karlskrona HK jagar som bekant Austin Farleys efterträdare och enligt Mr Madhawk så kommer Spartas Kyle Osterberg att ansluta inom kort. 44 poäng blev det i Norge på 42 matcher för 23-åringen.

  Men uppgifter till bloggen säger att KHK kommer tappa ytterligare en transatlant som var tilltänkt att komma. Det är collageliraren Landon Smith som inte kommer att dyka upp. Det sägs att det är en skada som spökar.
  Så nu letar man efter ännu en ersättare och det ska finnas namn på ingång.

  Som sagt, det händer alltid grejer. Men KHK har inte gått ut med några uppgifter om vare sig det ena eller det andra.

  Laget har börjat träna igen, men väntar ett tag till med att gå på is. De första utlänningarna väntas komma under torsdagen.

  ***

  1 augusti och Notan blev klar för Krif.

  ***

  Mjällby AIF har inte vilat under uppehållet. Spelare ska in och en forward står på önskelistan. Men vad bloggen erfar jagas en en vänsterback och rykten säger att en balkanlirare finns på Milojevic radar.
  Mjällby kör strax igång igen och det skulle inte förvåna mig om några testspelare dyker upp.

  Det satsas friskt på Listelandet och samtidigt minns jag ordförande Magnus Emeus ord när han tillträdde att ”ingen ska tjäna pengar på att spela fotboll i Mjällby AIF”.

  Mmm, jag undrar snart om den devisen stämmer.

  Men förutsättningarna kan ju snabbt förändras. Det ska mycket till om det inte spelas superettanfotboll på Strandvallen 2019. Men till vilket pris?

  ***

  Nättrabys damer att kämpat med ungt material under många år. Nu kom en framgång i och med DM-segern mot Lörby.
  Men problemet med damfotboll och mellanföreningarna är att det är svårt att hålla de kvar i byn efter skolorna. Det blir oftast att bygga nytt. Här finns det en utmaning. Annars blir det mest en ond cirkel. Ett steg fram och två tillbaks.

   

  /Blihd