Blogg

TV: Ledin kom till dukat bord - Krif är vinnaren som måste hitta nya spelare

Per Ledin kom lägligt till Karlskrona HK. Samma kväll var det julbord för laget och ledarna i klubben.

Men om han är ett större matvrak tror jag inte. Däremot har han vilja av stål. Nu vill han tillbaka på SHL-scenerna igen. 39 år gammal vill han sätta en del tvivlare på plats.

Det är kanske inte så konstigt om ingen storklubb ville ta in Ledin. Han har karaktär och kan kanske bli ”lite mycket” vilket kan störa ett lag i jakten på SM-guld.

Men i KHK, eller annat bottenlag, är det en annan effekt som tränarna förmodligen vill får fram,
KHK har inte pengarna att hitta toppspetsen, men kan få övriga att lyfta sig med Ledin i hälarna. Det är just den effekten Molin & co vill uppnå om man tar in Ledin.
Under den här veckan har informationen varit tydlig. ”Sätt fart på laget”.

KHK kommer troligen ta in Ledin. Det handlar om småpengar i sammanhanget enligt mina källor. Utan Ledin vill tillbaka. Vi får se vad resultatet blir i slutet av veckan.

Det lilla jag såg i går så gjorde han avtryck. Inget snack om saken. Men en bra träning säger inte allt. Det lär bli en del fem mot fem på onsdag och torsdag. På onsdag kör laget dubbla pass.

Marcus Paulsson och Emil Lundberg gick vid sidan om. Men Paulsson är i princip spelklar igen.

Här kommer intervjuerna med Ledin och Molin…

***

Krif Hockey tog hem hockeyettan, vilket var för andra gången. Har något annat lag i länet vunnit grundserien nån gång?
Hur som har man varit klart bäst vilket inte har förvånat mig. Att man behöll halva laget ungfär har gjort att man fått in en trygghet. Bland backarna finns det bra krut.

Men nu måste sportchefen hitta nya spelare då två importer lämnat. Några är skadade osv…

Jag vet att det jobbas febrilt och sportchefen har en önskan att några sponsorer kanske kan satsa lite extra inför allettan. Vilka är på?

Vi får se vilka julklappar som dyker upp innan jul.

Hur som. Får Krif ihop det blir det en bra vår.

***

Mörrum har tio raka segrar och likt Krif har lite långsiktighet gett lite resultat. Ernebrand har fått laget att vinna jämna matcher. Det har inte varit Mörrums melodi sista åren.

 

/Salo