Blogg

Turbulent vecka i fotbollen, mitt tips i hockeyettan och lite KHK

Ja, var ska ska man börja när man kikar tillbaka på veckan som har varit. Lättast är väl att ta söndagen och gå framåt…

***

Det hann väl bli söndag när en KHK-spelare på fyllan gjorde motstånd när han skickades ut från Statt. Och känslan är att det var ju ändå ett tag sedan det var något med KHK och åren i SHL har varit relativt lugna får man säga.

  Men nu är det HA och det är inte riktigt samma smartness när det gäller att välja sina strider eller om man borde vara ute på småtimmarna eller inte. Kanske just därför vissa hamna i SHL och några inte.

  Angående händelsen så finns det saker som tyder på att det inte varit så farligt som det målats upp. Men vi får se vad som händer.

  Brandtal från föreningen har förekommit och det lär vara färre spelare ute i ”svängen” en tid framöver.

  ***

  Det hann inte bli måndag lunch när nyheten trillade ner framför fötterna på mig. Anders Torstensson fick foten när FK Karlskrona ville se en förändring. Den var inte helt oväntad, mer då att Stefan Linder ska dubbeljobba. Men troligen en ekonomisk lösning som var hållbar för FKK i en pressad ekonomisk situation.

  Men om det hjälper? Det måste till en radikal förbättring om inte fiaskot ska bli ett faktum.

  ***

  På torsdagskvällen kom nästa tips till bloggen som sa att Stefan Ekstrand hade fått sparken under dagen från Asarums damer.

  För så var det och Pierre Persson körde lyckligt ovetandes till Asarum där spelarna ännu inte hade fått någon info om vad som var på gång.

  Persson fick vända hem och spelarna, en del av dem, skrek av besvikelse över att Ekstrand skulle få gå.

  På fredagen var Ekstrand tillbaka. Insparkad igen och det är magiskt bara i säg.

  ”De vet att jag är krävande”, sa Pierre till lokaltidningen.

  Jag väljer att se det här på två sätt.

  Asarums damsektion ville ha en förändring under de sista matcherna. Som spelare i elitettan ska du inte ha allt för mycket inflytande vad som blir bäst för laget. Risken blir att man pratar i egen sak, vad bli bäst för mig. Och det gynnar INTE Asarums IF.

  Man kunde haft en bättre dialog innan med laget och spelarrådet och tagit upp planerna som var på gång. Hur vänder vi det här?

  Nu blev det pannkaka.

  Och som jag brukar säga. Som organisationen är utanför planen, så blir det även på planen.

  Tydligt styre tack!

  ***

  Hockeyettan har dragit i gång med matcher på fredagen, men de påverkar inte mitt tips inför säsongen. Grundserien.

  1. KIK
  2. Troja
  3. Krif
  4. Vimmerby
  5. Dalen
  6. Nybro
  7. Kalmar
  8. Halmstad
  9. Helsingborg
  10. Mörrum
  11. Hanhals
  12. Tyringe

  Krif tippar många som segrare. Är inte lika övertyg som en del andra. Förklaringen är enkelt. Nu har de press på sig som lite favoriter. Frågan är hur de hanterar det. Nja…dåligt kommer det inte att gå. Men tror inte de vinner serien.

  Mörrum kommer få rikta in sig att slå rätt lag i botten av serien. Det blir en kamp under hela säsongen. Borde haft lite tuffare träningsmatcher kan jag tycka. Något mer topplag i serien. Viktigt med en bra start som nykomling.

  ***

  KHK möter Pantern i en träningsmatch och jag ska kommentera den fighten på webben med Calle Höök som expert. Logga in eller köp den via BLT/Sydöstran.

  Kalle Miketinac saknas fortfarande, i övrigt är alla med.

  ***

  Nu blir det Svarta Led och Sölvesborgs möte mot Nosaby. Ett hemmalag som måste vinna. Skulle Hässleholms IF ta en seger så växer avståndet till sju poäng till negativt kval. Det plockar man inte igen tror jag.

   

  /Texas