Blogg

Tufft för KHK som slåss mot allt och alla - har Krif lagt bort energin?

Vi läser mycket om klubbarnas ekonomi och det är stora bekymmer att få in intäkterna när lönekostnaderna tar av kapitalet.

Likviditetsproblem är också ett ord dom vi stöter på lite när som. Men jag anser att det krävs lite mer planering för att undvika att hamna i dessa fällor. Spelscheman finns i god tid.

 

I KHK:s fall så skulle jag säga att allt är precis som vanligt. Dock märker man att många börjar tröttna på klubbens rop på lite hjälp. Det pekas snabbt på vad spelarna tjänar. Sen är tjabbet i gång.

Men jag märker också att de som har mycket åsikter är de som sällan syns på matcherna. Är man intresserad så stöttar man ”sin” klubb om man nu bryr sig.

Skulle KHK hamna i hockeyallsvenskan så måste många vara nöjda, för det är så tongångarna går?
Ska KHK vara kvar i SHL krävs det en del pengar. Så är verkligheten och klubben är fortsatt ung.

Sedan finns det en del att jobba med. Jag vet att resultat är viktigt. Men det gjorde klubben förra hösten med ändå var det bara 4000 på matcherna.

Klubben måste jobba på att ta in 5–10 mille till på marknadssidan framöver. Annars blir det ohållbart. Publiken måste ses som en bonus.

Dags att byta fokus.

 

KHK spelar tre tuffa bortamatcher och kan man ta tre av nio poäng har man gjort det bra. Det gäller att hitta tillbaka till bortaspelet som visades upp i Linköping.

Växjö är bra. Men Rögle gjorde dom små senast. Och det var väl inte vid rätt tidpunkt…

***

Krif har inte gått att känna igen. Ett mål på sex perioder mot Valbo och Dalen.

Mycket kvar att spela, men jag funderar lite på om laget har lagt mycket av energin på grundserien? En suverän serieseger.

Nu vet Ljusteräng hur han ska komma tillbaka upp på spåret igen. Han ska vara glad att Notan är tillbaka.
Mot Hudiksvall blir det seger.

***

Mörrum gjorde en bra period mot Olofström och det räckte. OIK hade behövt lite utdelning i början.

Mörrum ångar på. Hur långt ska det räcka?

 

 

/Ingvarsson