Se hockeyderbyt live, segerfest(?), högoktanigt och sanningen bakom klubbchefsbytet

Blogg

Vill här och nu slå ett slag för derbyt hockeytvåan som vi webbsänder ikväll 19.00 från Sölveshov. Jag kommer ha Jesper Olsson (ex OIK) som expert. Han har bra koll på de här bägge lagen kvällens möte som kan bli hett med storpublik. Missa inte!

***

FK Karlskrona har matchboll mot Dalstorp på Västra Mark. Det finns en del skadetrubbel. Joel Enarsson kan inte vara med och Eric Petersson är avstängd. Kevin Carlsson har också strul och kan missa matchen.

Men jag tror inte det spelar någon roll utan här ska motivationen avgöra. Det borde bli guldhattar fram vid 14.45 på lördag.

***

Klockan 16.00 på lördag så ska ni inte missa HIF-Amo, som vi också webbsänder.

Men är det någon match den här säsongen som NI bör gå på handboll så är det den här matchen. Här bubblar det av prestige mellan gamla spelare som nu finns i Amo. Lägg där till guldtränare Stockenberg som bara han är värd att se för halva entréavgiften.

Det blir en högoktanig drabbning och HIF har pressen på sig att vinna nu. Missa inte!

***

KHK möter Almtuna borta. Blir inte lätt då Almtuna har spelat bra mot tufft motstånd. Här är det en match där KHK ska plocka poäng. De tilltänkta bottenlagen ska man inte ta stryk av på sikt. Almtuna tänker likadant…

***

Mjällby såg jag göra en bra match mot Jönköping i tisdags. Laget borde haft ledningen i halvlek efter fina lägen. Försvarsspelet satt bra i långa stunder.

Öster hemma nu. De har två raka segrar. Dramat går vidare.

Kim Svensson försvinner som klubbchef i Mjällby. Fredrik Danielsson ersätter, vilket vi kunde läsa om tidigare i veckan. En process som har pågått sedan i slutet på sommaren.

Anledningen att Svensson plockas bort enligt uppgifter till bloggen är att det har funnits en intern kritik inom klubben/ledare hur han har styrt skeppet. Han har dessutom haft titeln akademiansvarig också.

Det fanns bara en väg att gå på Strandvallen. Källardörren fick användas igen.

Det gick lite för snabbt att helt plötsligt outa Danielsson när säsongen inte ens är över. Sådant jag reagerar och ha gjort lite efterarbete på.

Mjällby har ännu inte själva gått ut med nyheten på sin hemsida. Hmm…

Frågan är om fler positioner ska bytas ut under vintern?

Kim Svensson sa i en intervju med Kristianstadsbladet när han tillträdde.
”Kim Svensson är doldisen som förbereder hela klubben för återkomsten i eliten – och han är inte rädd för att trampa någon på tårna”
– Jag är inte här för att bli populär, säger den nya klubbchefen.

Han stod för sina ord. Det ska ingen säga något om…

 

 

//Skarpen