Blogg

Publikkris som kostar - KHK:s åtgärder? Krif bäst när det gällde och så går det för HIF i kväll

1900 åskådare som kan översättas till 1500 fysiska åskådare, ja så är verkligheten för KHK veckorna innan jul. Publiktappet är enormt och klubben brottas med svag ekonomi.

Tappet är större än vad man hade räknat efter uttåget från SHL. Och jag tror inte att snittet på 2100 som ordföranden basunerade ut innan säsongen håller. Så går snacket.

Jag har försökt att få en rapport från vd Pär Rosenqvist utan att lyckas. Det här var något Rolf Lindberg alltid ställde upp på. Med raka tydliga svar.

Tystnad är sällan bra. Man har en del frågor. Som var är säljarna efter Höök o Bolling? Eller är det besparingar för ”årets sponsring redan är inne”. Så fall blir jag mörkrädd. Hur ska man dra in pengar under säsong?

Samtidigt som intresset har gått ner får klubben också ställa om sig igen till en mer normal förening om inte andra intäkter ökar med 5–10 miljoner. Det blir svårt att hålla elit på u o j-sidan med heltidsanställda tränare och långa resor. Damlaget ger inte mycket till intäkter för att åka runt halva Sverige med flera utländska spelare, även om de är billiga i drift. Men transferkort kostar.

Mindre hype gör väl att sponsorerna också kommer bli försiktiga med sina medel.

Kan KHK hålla en allsvensk plats? Ja, det bör man göra även om det är 2000 på läktarna. Andra lag i serien klarar det uppenbart. A-laget är ångloket hur man än vrider och vänder på det.
Klubben måste bara dra om riktlinjerna, kliva ner ett pinhål. Så enkelt är det.

Det kanske är bäst med division 1 igen? För allsvensk hockey verkar inte tillräckligt intressant hos Karlskron-bon?

Sen måste klubben be om hjälp om det saknas folk. Punktinsatser som avlastar ordinarie personal.
Men det hörs inga rop på hjälp. Det hörs inte hur föreningen mår heller. Bara en massa rykten.

Trots allt det här har A-laget gjort en bra höstsäsong. Så det är moment 22 kring Karlskrona HK. Det gäller att vända på stenar…

På isen sviktar KHK för tillfället. Försvaret jobbade INTE klart mot Bik och det var billiga mål. Mer fokus bakåt än briljera och jaga poäng framåt. Det är resultatet efter 60 minuter som räknas. Inget annat.

***

Krif hade två svåra matcher mot Vimmerby och Kalmar. Då small det till och sex poäng in vilket räddar en allettanplats. Bra där.
Det verkar bli en kamp om de sista två platserna. Troja och Hanhals jagas av Nybro och Dalen. Tänk om Troja schabblar bort det?

***

HIF Karlskrona spelar en häftig match i kväll mot Kristianstad och hade arenan varit klar, troligen om det varit på Rosenholm, så hade det varit över 2000 åskådare till den här drabbningen. HIF har som sagt överraskat.

Men ikväll blir det andra bullar. Gästerna kommer inte lira med någon b-uppställning då de åkt på lite förluster i ligan. De vet om vad Karlskrona kan. Tror det kommer skilja 8–10 bollar när det är slut.

***

Oskar Sverrisson var inte tillräcklig rotad för att stanna i Mjällby. Det kommer bli ett kännbart tapp. Häcken kan ha gjort ett fynd.

 

/Janne