Blogg

Phil Horsky har landat – idag startar en ny säsong, publiken, Östlin och sen matchstart

Phil Horsky blev svaret på KHK:s nye tränare. Lovorden från Vimmerby är goda kring tränaren som är både tuff och ödmjuk på en och samma gång. Nu står han för sin livs utmaning. Nu har han sin chans att visa hockeysverige vad han går för. En biljett för framtiden. Tillsammans med Arto Miettinen och Timo Leinonen ska de forma det nya KHK.

En produkt som ska väcka de KHK-fans som gått i dvala och hamnat i soffan.

Patric Larsson sliter med sin budget som blir allt tunnare. Mycket tack vare att folk väljer soffan före livehockey. Det hör liksom ihop. Några nya marknadspengar lär inte komma in. Ska det vara fortsatt spel i hockeyallsvenskan i framtiden så måste det nog till en förändring.

  Det gäller nog i samtliga islador. Mörrum måste dubbla sin skara om deras satsning ska bli verklighet. Vi får väl se om Pålle kan locka lite nytt folk till Jössarinken.

  KHK samlades under tisdagen och under onsdagens väntar fystester. Det var länge frågetecken kring Zalars kontrakt för en ny säsong. Men nu är det löst enligt KHK. Många väljer KHK för att få helheten med Zalars träning. Det borde KHK vara rädda om.

  Alex Lindström tror jag är en bra värvning från Karlskoga. Karaktärsspelare som alltid gör jobbet. Bra i boxplay.
  Nu väntar vi bara på två centrar, en forward och troligen två backar. En center kan bli klar inom kort.

  Klubben har börjat kika på transatlanter och några ska man ha lagt bud på.

  ***

  I Krif verkar det vara slutspelat för Stefan Söder (bilden) som flyttat till Stockholm. Daniel Andersson placeras i Kristianstad.
  Krif-Tobbe hoppas att Notan och Basse kritar på för en fortsättning inom kort.

  ***

  Mjällby AIF tog den där så viktiga trepoängaren mot Örgryte. 1250 pers på läktaren var inte de 1500 som Emeus tyckte hade varit godkänt och en mil ifrån de 2000 hade tyckte att det borde ha varit.

  Här har klubben en utmaning.

  På planen vinner laget hemma. Frågan är om det kan bli lite poäng på bortaplan med. Syrianska är en sådan match.

  ***

  FK Karlskrona spelade bra mot Råslätt. Men vad var det för motstånd egentligen.

  ***

  Stackars Rickard Östlin i Asarum som kan ha åkt på sin tredje korsbandsskada. Det är nog dags att tänka på något annat inom föreningslivet.

  ***

  Sölvesborg och IFK Karlshamn är utropstecknen i trean efter några matcher.

  ***

  Asarums damer har tagit viktiga poäng i elitettan och Wedeborg har hittat ett bra grundspel med stabil defensiv. Viktigt att slå Borgeby senast. På lördag kl 18(?) ska jag kommentera lagets nästa match mot Umeå. Logga in för att se matchen hos oss!

   

  /Georgios Karageorgiou