Blogg

Nu rullar fotbollssäsongen i gång – snabba tankar kring våra serier

Först vill jag tacka för god respons på förra inlägget kring KHK:s uttåg. Det är tufft att gå in på djupet. Men det behövs för att få en bild av verkligheten. Det kan kommer lite mer när krutröken har blåst bort.

KHK har lite grejer på gång kommande veckan.

***

Men nu är kulan i luften och jag tänkte lite snabbt ge lite tankar kring fotbollen i Blekinge den här säsongen.

Mycket fokus på Mjällby och FKK. Maif tog en väntat seger mot Skövde och vad kan stoppa laget den här säsongen. Bredden och spetsen finns. Det är nästan så att det är lite bra av det goda och det kan lätt bli gnäll om speltiden är knapp. Tänker på en sådan spelare som Axel Norén som kom fram ifjol och var bäste back på hösten och hade anbud från andra lag.
Nu får han inte spela och det känns ju lite så där kring hemmasonen.

Men Mjällby ska bara vinna den här serien och FKK tror jag är 3–5 när krutröken har lagt sig. Andra året är speciellt. Men kvalitén finns.

***

Asarum får det tungt i tvåan. Sölvesborg kommer också vara på den nedre halvan. Det gäller att sno lite segrar fram till midsommar.

***

Kuf tror jag är bra i trean och kan bli topp 3. Hörviken bör klara sig kvar och IFK Karlshamn får kriga kring kvalstrecket. Ronneby får det tufft med det unga laget. All heder att man satsar på eget.

***

I Blekingeserierna så ska Hällaryd och Saxemara göra upp om det. Fyran är sedan jämndålig där bakom, där det kommer sluta lite hur som helst. Nopeln och Listerby kan överraska lite mer än vanligt. Jämjö får det jobbigt. Högadal jagar tätduon med Karlshamn United.

Sillhövda vinner femman i fin stil före Nättraby. Rödeby bör ta sexan östra före Ramdala och Fridlevstad. I västra har Union öppet mål för att ta sig upp igen, utan att jag har den bästa kollen.

***

Asarums damers räddning kan vara att det finns två-tre lag som ser svaga ut. Vinster i rätt matcher så, men det kommer bli tufft när man är på resande fot. Skador undanbedes.

***

KFF och Nättraby har lika tuffa förutsättningar som Asarum. Kan något lag hålla sig kvar vore det bra. Men jag tvivlar faktiskt. Saknas för lite rutin.

 

/Jonas Andersson