Blogg

Mjällbys svit skapar luft, det har KHK kvar att värva och viktiga poäng för tjejerna i Asarum

En nykomling har det alltid bra på våren innan lagen ta en på allvar. Det är sen gammalt.

Så kan det vara för Mjällby AIF just nu. Efter en trög start har lagets lyckts att ta fem raka segrar. Poäng som skapar luft nedåt i tabellen och som ger klubben en skön arbetsro. Jag tror inte att laget har med toppen att göra när löven börjar falla i september. Men grymt imponerande att hitta sätt att vinna matcher.

De här poängen som laget har tagit kan ingen ta ifrån dem.

  Öster har inte gjort mål på tre raka matcher. De har lite annat att fundera på…

  ***

  KHK ska enligt mina uppgifter bara ta in en förstaback och en spets forward nu. Sedan har klubben två SHL-lån som man kan nyttja när säsongen drar i gång.

  Det finns anbud på ett par utländska spelare.

  Inte mer säger en del? Svaret stavas pengar. KHK:s budget kommer dras åt ett knapphål till. Säsongskortsförsäljningen är ljummen och här måste klubben hitta nya vägar. Nya idéer.

  Det jag saknar är att man inte engagerar lite mer som supporterspelare på webben. Pub- quiz-kvällar osv… (så länge man nu har restaurangen/framtiden).

  Förr levde fansen med KHK varje dag. Så är det inte längre. Utan mest tugg om ekonomin.

  ***

  Asarums damer tar sina poäng nu och liksom Mjällby är det poäng som kommer vara viktiga i kampen om ett nytt kontrakt. Laget kommer tillhöra de nedre regionerna. Men imponeras ändå av bra strukturerat lag.

  ***

  FKK gjorde en plump mot Bromölla, men imponerade stort senast med flera vackra mål mot IFK Hässleholm och kollega Nilsson var imponerad.

  Asarum såg jag senast. Det såg med bra ut det med. Bägge lagen hamnar topp 5.

  ***

  Vi testade att sända Blekingefyran med Nättraby–Sillhövda vilket verkade vara väldigt uppskattat. Bra intresse på webben. Vi hoppas på fler matcher framöver.

  ***

  HIF Karlskrona får en kvinnlig asstränare i Pernilla Andersson. Mycket intressant då jag tror hon har ett taktiskt kunnande som kan behövas. Bara in och tar för dig!

   

  /Magnus K