Blogg

Måstematch, Notan, serieledare och en långspark

Karlskrona HK har en viktig match framför sig. Mora väntar på hemmaplan vilket måste inbringa tre poäng i botten av tabellen.

Efter en mindre lyckad tur till Karlstad var det ett klart bättre KHK som delvis skakade om Skellefteå i den första perioden. Men det som skiljer är att Saik:s vassaste pjäser behöver ett halvt läge för att sätta dit pucken. Men så tjänar det överlag två-tre gånger så mer också än KHK:s forwards (- Paulsson).
Det är just där som en del inte förstår så skriker och gormar på de sociala medierna. Det finns en anledning att några spelare befinner sig i de större klubbarna.

Nog om det. Full fart från början i kväll så ska det gå vägen. Det är Molin och Aaros uppgift att se till att det är nya säkringar i proppskåpet. Energin ska finns där. In med pucken på mål. Mindre runt sargerna. Våga trycka med backarna i offensivt läge.

Cory Murphy tog petningen på ett bra sätt och såg genast mer alert ut. Ingen ska känna sig säker. Ove Molin och Micke Aaro är rätt duo för att fixa detta.

***

Hade KHK haft 14 raka förluster hade jag med krävt en förändring på tränarsidan. I HIF Karlskronas fall blev det den sista droppen som fick bägaren att rinna över. Fem inspelade poäng är ju riktigt dåligt där en säsong om att bara slå Aranäs och OV känns som ett riktigt sömnpiller.

I veckan skickades Lång ut till förmån för Sebastian Seifert. Något som inte jag blev överraskad av i allafall. Lång ersatte ju Schefvert för knappt ett år sedan och då tyckte nog han med att tiden var kommen.

Så är tränarlivet. Tufft, men det är resultaten som räknas. 14 raka torsk är rätt mycket…

Nu är det upp till spelarna att lyfta en nivå till med ny spelstrategi.

***

IFK Karlskrona går i motsatt riktning och vet inte hur det känns att förlora. Det bubblar kring föreningen som troligen spelar i division 1 igen nästa säsong. Vi får se om det lyfter. Det verkas finnas en plan…

Växjö väntar borta under söndagen. Vinst där så ska det mycket till om man tappar greppet.

***

Krif behövde Notan. Det kan vi vara överens om. Söder kallades hem till Pantern igen vilket blir ett tapp. Rajala in kan bli en succé. Väsby ska man slå hemma.

***

Mörrum ser bra ut och jag måste säga att Olofström har växt på slutet och vinner viktiga matcher. Det sitter lite i väggarna i HBM Arena.

Likt IFK Karlskrona måste OIK med bli starkare utanför isen. Det krävs mer folk in. Men många har nog bränt sig efter de senaste årens fiasko med ekonomin.

 

/Kaj Torrika