Blogg

Lösningen på Jerringpriset, sportchefens succé på hästryggen och nödvändig KHK-seger

Här är min kommentar från i lördagstidningen angående Jerringpriset

”Jerringpriset kan snart titulera sig som årets händelse i svensk idrott. För det finns inget annat som kan uppröra folk som denna utmärkelse där rid­sporten har tagit ett järngrepp i frågan.
Alla experter rasar. Den stora svenska ridsports­rörelsen, ja den är stor, har mobiliserat krafter som sätter både fotbollslandslaget och gunstlingen Tre Kronor ur spel. Men stor iver röstas det som aldrig för på de fyrbenta vännerna medan fansen till lag­idrotterna i övre medelåldern mest ligger på soffan och ojar sig hur fel allt är.
Förr röstade man genom vykort för att sedan bli ett alternativ på stryktipskupongen. Då stannade det vid en röst per person i regel. Men tekniken har gått vidare och i dag kan man lämna in stryktipset med några knapptryckningar på telefonen. På ­sociala medier väcks debatter och forum upp och det är här som det skiljer sig från förr.
Smidigheten att kunna ringa femtielva gånger ­under kvällen, jo det ska tjänas pengar också, så ­tappar tävlingen sin glans och trovärdighet.
Det är dags att se över rutinerna igen. Det kanske skulle vara så att man endast kunde rösta genom vykort till Sveriges radio. Hade det varit så i år hade 768 332 stycken trillat in för räkning hos Magnus Wahlman och Bengt Skött på sportredaktionen…”

 

 

Min chef Bosse Johnsson gjorde slag i saken och tog sig upp mot hästrygg för att få känna lite hästkrafterna. Det blev en stor succé på den sociala medierna. Se det här på BLT/Sydöstran.

***

KHK vann med 2–1 över Mora och efter den knappa segern kan jag konstatera att Marcus Paulsson börjar bli varm i kläderna och att Joel Kellman är riktigt bra i sina ljusa stunder. Dessa gossar och några till måste upp i nivå. Är man där blir det SHL även nästa säsong.

Det finns dock ett MEN, som vi var inne på förra inlägget. Nu brände man återigen sex-sju grova målchanser och det måste till mer mål. Men så länge man skapar är det ju bra.

***

Krif är jag lite besviken på nu. Känner de press på hemmaplan? Nu börjar det hetta till i allettan.

 

/Peder F