Blogg

Blir han kvar i KHK, Mjällby ångar på, FKK vann igen och landslagsbesök med invigning

Det är inte mycket skvaller kring våra lag utan det rullar på utan större anmärkningar.

När det gäller KHK och deras sista nyförvärv så finns det inget direkt konkret att komma med och sportchef Larsson hade tre-fyra namn på listan, där mycket handlar om pengar. Dock går det rykten att backen som kan komma in kan bli ett bekant namn – Nick Peague.

Kontakter ska vara tagna och det sägs att han inte har hittat något intressant än. Samtidigt trivdes han väldigt bra i KHK. Därför kan det bli aktuellt. Känns dock som 50/50. Han väntar nog på rätt bud i det längsta.

  I övrigt är det transatlanter som det pratas om som spetsforward. Inga namn har nåt mig. Men det finns namn som aldrig har varit i Sverige innan som de är intresserade av. Jag känner att KHK inte har råd att chansa på något oprövat kort. Marginalerna är får små med rådande budget.

  ***

  Division 1 södra kan bli ett rejält getingbo då lagen ser ut att bli jämna truppmässigt. Mörrum sticker upp liksom Kalmar, Tranås, Nybro och även Tyringe kan få sig ett uppsving. Frågetecken på Dalen, Vimmerby och Hanhals i nuläget. Krif får vi nog avvakta med. Men Tobbe K lär säkert få ihop ett bra gäng med ungt och gammalt.

  ***

  Mjällby ångar på och Milos har hittar rätt startelva där några erfarna namn få stå vid sidan om. Sex raka segrar inger respekt. Jacob Bergström har fått sitt genombrott och det finns nog ögon från allsvenskan som kikar på honom efter sina sex mål.

  För Mjällby är det bara att köra. På lördag är jag på plats och ser dem.

  Dock är det magiskt vad klubben skulle med Andreas Birgersson från Lund ifjol. ”Värvningscup” hette det och treårskontrakt. Efter en månad satt han i källaren. Han vägrar att bli utlånad och den här värvningen går under avdelningen icke godkänd.

  ***

  FK Karlskrona tog tre nya poäng mot Räppe utan att övertyga. Starkt att knyta samman och göra 3–0 i andra halvlek.

  Det gäller att inte gå på några minor utan att ha ett heltaggat lag match efter match. Bredden finns att göra en del byten om det svajar på nån position.

  Asarum hade 3–1 mot Berga, men tappade. För många kryss gynnar inte om man ska vara med i toppen.

  ***

  Asarums damer spelar bättre borta än hemma. IFK Kalmar borta i kväll. Lånemålvakt in och Mikaela Almgren är tillbaka samt Hanna Johansson i mittlåset. Kan det bli 1-1?

  ***

  Damlandslaget i handboll ska spela kval i helgen. Det kommer bli fullsatt i nya arenan. Vi kommer bevaka laget under ett par dagar.

   

   

  /Bella