Blogg

KHK dam lånar landslagsspelare inför seriefinalen, det jämnar ut sig och Krif trummar på

Om några timmar spelar KHK dam en seriefinal mot Malmö om kvalplatsen mot SDHL. Nu har laget gjort en riktig fräckis och lånat in landslagsspelaren Wilma Johansson till dagens match. De med lite minne vet att hon spelade två säsonger med KHK i ettan och sedan har utvecklingen pekat uppåt för talangen som gjort en hel del poäng i SDHL med sitt Leksand.

Varför tränaren Conny Olausson gör detta draget är att det ska vinnas. Sedan har Kate Lumley hastigt fått lämna laget av familjeskäl och där försvann en poängspruta av rang.

Nu är det utlänningarna som är loket i KHK och vad man vill med damlaget på sikt så måste det vara att driva fram egna spelare från närområdet om det ska hålla. Med tanke på att intäkterna är små kring damerna (liten publik) så finns det ändå kostnader i form av transferkort och långa resor.
Den balansen KHK har i sin ekonomi i dagsläget så kan jag tycka att skynda långsamt är en bättre väg att gå och bygga upp varumärket KHK dam där det finns en hel del unga tjejer som kommer, men det dröjer några år till.

  Idag kanske det kommer 300-400 åskådare vilket hade varit kul. Det lär gå hett till mellan dessa lag.

  ***

  ”Jag ska inte be om ursäkt för att vi vann”

  Molin visste att förutsättningarna inte var de bästa mot Björklöven. Men dessa tre poäng var blytunga i tabellen och KHK har trots allt den bästa formen av lagen i mitten av tabellen.
  Pass upp för Västervik som har fem hemmamatcher kvar. De kan ta plats åtta eller sju när krutröken har lagt sig. Så bra är dem.

  Men tre forwards borta fick Nicke Johansson spela otroligt mycket, 24.51. Vilket är riktigt mycket för en center.

  Björklöven var bra i början, men KHK spelade smart och höll mycket utsida och drog tillbaka styrkorna.

  KHK har tappat när man skulle haft poäng i tidigare matcher. Nu fick man vinna med lite flyt.

  Robin Johansson har lyft sig igen och visar ett skönt lugn.

  ***
  Krif ångar på och fick förmodligen mer energi efter visbygate. Tranås vållade inga större problem.

  Härligt tryck det har blivit efter den uppskjutna matchen med krafter som ställer upp och stödjer. Under måndagen kommer det ännu mer…

  ***
  Mörrum bör inte falla igenom nu efter två fina veckor med många poäng i bagaget. Långsiktighet råder även här.