Blogg

Gnäll på Guter, men agenten och agenterna ska ha mest skit i en allt sunkigare hockeyvärld

Mattias Guter hamnade i Timrå. Det tog inte många timmar efter KHK:s uttåg innan nyheten ”dök” upp som ett brev på posten för att det skulle bli lite budgivning då AIK fanns med i bilden.

Vi gnäller på Guter, låt så vara. Men det är hans agent som skapar den mesta oredan och vad jag har förstått så är KHK inte speciellt imponerade. Men det skapar en oro som sprider sig till gruppen och sedan är det i gång.

Enligt rykten så sägs det att Guters agent var i kontakt med Timrå mellan match 6 och 7. Saker jag har fått till mig i efterhand. Stämmer detta så kan man snart lägga ner allt kring hockeyn. Här måste snart hockeyförbundet in och styra upp. Regler kring kontakter med mera. Snart tar man död på det mesta av intresset och i arenorna lär det bli allt glesare på bänkraderna.
Det handlar mer om pengar på kontot än den klubb man spelar för. Tråkigt men sant.

En del agenter nyttjar och samarbetar för att få ut en del budskap, allt för att trissa priser och samtidigt gör man media en tjänst också som får en nyhet. Det är så det fungerar. Inget konstigt med det. Men det är business, så enkelt är det. Skulle kunna drar lite exempel som jag fått till mig genom åren. Men det blir väl i nån bok i framtiden…

Lägg sedan på det som hände med Joel Kellman och förstår ännu en gång vilken grupp ledarstaben hade att forma. Sedan satt Daniel Gunnarsson med Leksand i tankarna och sa inte ett ljud under matchserien mot Timrå.

Mattias Guter ville inte vara kvar i Karlskrona och Karlskrona hade brutit med Guter om det att varit fortsatt spel för KHK i SHL. Han gjorde inte mycket väsen av sig under serien. Blixtrade till lite på slutet och det lurade Timrå att plocka honom.

En sak ska man veta att agenterna är skickliga och är ett måste för att klubbarna ska få ihop det. Men till vilket pris för svensk hockey?

Gillar personligen Guter då vi har haft flera bra snack under åren. Det lär bli några pp-mål i NHK arena också.

 

/007