Blogg

En match i taget, tanken med "Törna" och OIK smyger i vassen

Om några timmar släpps pucken mellan KHK och Frölunda och det brukar bli ganska så jämna fighter de här lagen emellan i Karlskrona.

KHK har haft team-utbildning för att stärka gruppen och det få ses som man vill något med säsongen som är kvar.

Akim Aliu är spelklar och kommer att spela. Men lär matchas lite sparsamt inledningsvis. Det kommer gå undan och det gäller att känna på det och göra de rätta sakerna. Kan KHK ta poäng gör man det bra.
Men som vanligt är det den egna insatsen som gäller och mer än två insläppta får det inte bli i jakten på poäng.

Full trupp där Ledin är med igen. Joseph Jonsson blir 13:e och Johannes Jönsson vaktar kassen.

 

Henrik Törnqvist fick lämna och jag kan tycka att det är ett klokt beslut för att han har inte kommit till sin rätt riktigt.

Sportchefen ser sin chans att skapa lite intäkter då ”Törna” är relativt dyr och han ser inte heller honom i nästa års trupp. Därför såg Larsson sin chans när han blev av med hela kostnaden till LHC, och kan spana efter något nytt framöver.

Enligt mina källor kommer ytterligare forward att plockas in, men det kommer senare i februari. Här kommer klubben vänta in rätt läge när andra lag fyller på och det kan trilla borta något användbart.

Och så…

***

Krif slår ett Nybro som är helt under isen i allettan. Vet inte varför. Kanske har de fullt upp att hålla koll på Kalmar som flåsar i nacken. Tar Kalmar steget upp den här gången?

***

Olofström är januaris lag för vem hade väntat sig detta av Elomos grabbar? Besegra Borås borta var inte dåligt och hur långt räcker detta? Spännande veckor väntar.

Mörrum har med gjort det bra och det har målet klart för sig.

***

HIF Karlskrona möter Lugi borta vilket är en av säsongens svåraste bortamatcher. Men med ny tränare kommer det ofta en positiv insats. Men borta? Nja, tveksam. 28–24.

 

/Ballen