Därför väljer Maif-målvakten att ta time out, Vagic kan hamna i allsvenskan och Ingmans flytt kan bli Larssons lycka

Blogg

Det är halvtid i min semester och det är dags för ett inlägg då det har hänt lite saker.

Det är även halvtid kring våra fotbollslag och för vårt bästa fotbollslag Mjällby AIF händer det saker kring mest hela tiden.

Jag väljer att skriva om den senaste nyheten där målvakten Jesper Johansson väljer att ta time out från laget och på klubbens hemsida står det inte mycket mer än att man ber ”alla respektera Jespers beslut och ge honom det utrymme och den tid som behövs för att han ska kunna komma tillbaka.”

En text där det bara bli ännu mer frågor när någon anledning inte kommer fram.

Jesper Johansson har blivit en maif-ikon och har de senast åren krigat sig fram som förstemålvakt sedan det stod klart att Mattias Asper valde att sluta. Jeppe var med att ta upp Mjällby i superettan i fjol och bland hemmafansen har han blivit en profil när han skriker igång klacken efter segrarna.

Till den här säsongen valde Mjällby att värva in en ny målvakt då det fanns frågetecken om Johansson var en målvakt som kunde bära Mjällby i superettan. Carl-Johan Eriksson fick chansen efter några omgångar och där har han parkerat sedan laget började vinna och sviten utan förlust blev bara längre och längre. Det stod snabbt klart att Eriksson var lagets förstemålvakt och den Milos ville satsa på.

När Mjällby saknar U21-lag så har de senaste månaderna varit oerhört tuffa för ”Jeppe” som bara har fått träna och inte fått chansen att kliva ut på Strandvallen igen. Det har tagit hårt på honom enligt de uppgifter bloggen har fått.

Jesper Johansson är Mjällby för alla och jag tror han har svårt att lämna klubben för ett annat lag för att få speltid.

Därför väljer han nu att kliva av tills vidare för att finna kraften att komma tillbaka igen. Det vore riktigt tråkigt om han valde att sluta med fotbollen. Han håller som alla vet en bra nivå mellan stolparna.

Kanske vore det bäst om han såg över sin framtid och en nystart i en ny klubb framöver?

 

Mjällby AIF kan också bli av med Pavel Vagic som uppges vara ett jagat byte. Malmö-lånet kan hamna i allsvenskan då det ska finnas lag som är intresserade att handla. AFC Eskilstuna är ett lag som kan bli aktuellt. Sundsvall?

***

Josef Ingman valde att lämna KHK för Västerås efter säsongen som gick. Nu ska han vara nära att skriva på för Brynäs innan fönstret stänger.

Det skulle innebära att KHK får runt 300 000 kronor i utbildningsbidrag om det blir SHL. Det är i så fall pengar som saknas till den forwarden som KHK söker men inte har haft råd med. Men nu

Klubben kommer avvakta någon vecka till eller två då det blir spelare ledig i Amerika när trupperna där ska göras färdiga i AHL och ECHL.

***

Ha ett fortsatt trevlig sommar!

 

 

/Skarpen