Blogg

Avgörande vecka för KHK, svårräknat i FKK, HIF:s svackor är kostsamma och renovering i IFK...

När det gäller Karlskrona HK krävs minst två poäng på de två kommande hemmamatcherna. Löser man det väntar slutspelsserien där allt kan hända.

Västervik är det lag som jagar bakom strecket och de har Tingsryd borta i en rafflande uppgörelse. Taif är piskade att vinna för att undvika kvalserien.

För KHK:s del ska det minst kunna bli två poäng mot antingen Modo eller Pantern. Löser man inte det i NKT Arena är man inte värda att ta platsen. Men det vore ju surt om man föll på mållinjen efter en bra säsong.

  ***

  Revisorerna som sköter FKK:s papper behövde mer tid för att lösa ekvationerna kring årets miljonförlust. Det är ju märkligt att man inte har hunnit med det här när datumet legat klart sedan länge. Bakläxa de luxe om inte FKK har undanhållit något viktigt.

  ***

  Det låter ju sådär, men tanke på ekonomin, att FKK dagens efter presenterar ex-allsvenske Jonas Lantto som ny spelare. Nu vet jag att han finansieras av utomstående, men ändå. Men så tänker inte alla.

  Men vilken offensiv laget har och det här gänget känns ju inte sämre nu än när man gick upp till ettan. Det kan nog bli en batalj med Asarum den här säsongen. När blir Jeppe G klar där?

  ***

  HIF Karlskrona blandar och ger, men den gemensamma nämnaren är att man är lite för tunna på nio meter. Nacor Medina blixtrade inte till och det var godnatt en bra stund innan hesa fredrik ljöd i idrottshallen

  ***

  IFK Karlskrona gjorde tvärtom och hämtade upp fem mål sista 20 minuterna mot Ankaret. Lägg där till dramatiken på slutet då hemmalaget brände en straff i sista sekunden för en seger.

  Ska IFK Karlskrona kunna växa och bli en stabil förening krävs det ett nytt styre av den yngre modellen. Annars är det snart över är min känsla.

  ***

  Svenskfast cup med två lag i en grupp. Det där håller ju inte. Och varför så geografiska grupper? De möts ju normalt i träningsmatcher varje år.

  Blanda Ronneby med Karlskrona-lag och tvärtom i övriga kommuner. Så blir det lite nytt blod för några lag.

   

  /Filip