Blogg

2120 – en siffra som inte kan få hockeyn att överleva i Karlskrona – Krif vänder på steken

Nej det här kommer aldrig att hålla. Ekvationen är olöslig.

KHK har tagit sig till slutspelsserien och det kommer 2120 i första matchen mot Västervik. 2120…

Jag klandrar inte de som är där. Men alla andra som säger sig har hjärta för hockeyn i stan. Finns ni inte på riktigt när det bränner till?

  Man ropade efter pigga ungdomar som skulle leverera istället för trötta SHL-spelare. Nu när det är unga spelare som lyckats ta sig till kvalserien, ja då vänder man ryggen till.

  Som alla förstår skapar det här inte intäkter för klubben som förutom  ett lag i HA även är på elitnivå med J20, J18 och U16. Som sagt en omöjlig ekvation om man inte hittar 5–10 miljoner extra i sponsring mot vad man har i dag. Och det är ju knappast det lättaste om allt pekar åt fel håll…

  För de hockeyfrälsta är det nog bara att vänja sig vid att följa trenden nedåt. Kvalitén för att säkerställa ett lag i HA kommer inte att finnas med den organisation som klubben har i dag. Lägg där till alla möten med kommunen som slukar energi.

  Matchen mot Västervik? Bra första tio minuter med skön energi. Sedan slokade laget och det märks att fyra av fem transatlanter, som skulle vara spets, saknas. Går inte att kräva så mycket mer.

  Modo borta? Ingen omöjlighet.

  ***

  Krif tappar 2–0 vilket händer i bland. Men jag inbillar mig att laget behöver en match för att komma i gång. Det gäller att visa vilka som bestämmer på fredag. En förlust där så drar de ner byxorna på många fans som sedan länge har drömt om en kvalserie.

  ***

  AIK. Är det HIF Karlskronas räddningsplanka för att nå en kvalplats? Att Solna-gänget inte tar fler poäng. Stockholmarna möter Alingsås borta och har sedan Kristianstad hemma.

  Det blir ett drama på måndag kväll. För inte kan väl HIF störa Redbergslid i kväll? RIK har förvisso lika usel form som HIF.

  Inställningen?

  ***

  Rödebygate. Den återkommer jag förhoppningsvis till lite längre fram.